Zöldség cikkek

Egyél színes vitamint!
A színes asztal nem csak a szemet gyönyörködteti, más impulzusokat is ad az ember számára. Ösztönösen is válogatunk színek szerint az egyes élelmiszerek között a szerint, mire van éppen szükségünk. Ugyanis a szervezet számára hasznos vegyületek egyben a zöldségek-gyümölcsök színezőanyagai is, s a természetes festékanyagokon túl más összetevők, például az ásványi anyagok is hozzájárulnak ahhoz, milyen színű egy-egy zöldség vagy gyümölcs, sőt, egyes vitaminok is kötődnek bizonyos színekhez. Tehát: étkezzünk színesen!

Igyál antioxidáns bombát az egészségedért!
A frissen facsart gyümölcs és zöldségfélék kiváló vitamin, enzim, ásványi anyag, antioxidáns „bombák". Önmagukban fogyasztva, akár üdítőként, vagy pl. tízórai helyett fogyaszthatjuk.

Vörös vagy zöld - melyik egészségesebb?
A zöldséges standokon a bőség zavarában nehéz a választás, pláne ha egyes termékekből többfajta is létezik, s mindkettő ízletes, de melyiket kultiválja inkább a testünk? A zöldet vagy a pirosat?

3 zöldség, amely fiatalítja a bőrt
Szeretné, ha bőre egészségesebb és fiatalabb lenne? A sok reklámozott arckrém közül egy sem vált még be? Mi lenne, ha inkább természetes anyagokkal próbálkozna? Például fogyasszon sokat a következő zöldségekből, és a hatás nem marad el!