Facebook hozzászólás
1 501

NYÁRI ÍNYENCSÉG

Grill a konyhában, ha esik…

Szép idő, jó idő, napsütés és grillezés. Mert egy finoman bepácolt húsnak nincs is párja kerek e világon, mellé valami egyszerű grillköret, amit akár tárcsán is összedobhatunk. Szép idő, napsütés… ma pont ilyen idő volt, …az esőt leszámítva…

Grillezett karaj, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A mustárt zúzott fokhagymával és őrölt római köménnyel kikeverjük, majd a csontos karajszeleteket alaposan bedörzsöljük, bemasszírozzuk vele; legalább egy (kettő) éjszakára olajba fojtva, hűtőbe érleljük, pácoljuk. Grill-serpenyőben megsütjük.

Az újburgonyát alaposan megmossuk kb. félcenti vastag karikákra szeleteljük, és egy nagy serpenyőben, kis lángon, olívaolajon, megsózva saját gőzében, megsütjük, illetve megpirítjuk, közben egy-két ágacska rozmaringgal és borssal ízesítjük.

– Ennél az elkészítésnél feltétlen figyeljünk a burgonyára; mozgassuk, finoman kevergessük, hogy szépen egységesen puhuljon, az elején egy ici-pici vizet tehetünk alá, és valóban csak minimálisan, hogy egy kis gőze legyen, de semmiképp ne főzzük!  – tanácsolja Somogyi  Zoltán Max.

A laskagomba alsó vastagabb tönkrészét eltávolítjuk, a többit pedig csak egyszerűen a kezünkkel megtépkedjük, majd forró olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, közben félbevágott koktélparadicsomot szórunk hozzá, szintén rozmaringgal, sóval és borssal ízesítjük.

Jó étvágyat kíván hozzá Somogyi Zoltán Max!

Padlizsán és paradicsom a csirkecsíkok bűböletében

Csirkemellcsíkok padlizsánnal, paradicsommal, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

No, ebben a dög melegben nem árt, ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk! Legyen könnyű, szénhidrát ”mentes”, és ne fűszerezzük túl… És még az evés után sem vert a víz!… – írta az őrülten jó ételek tudora.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!