NYÁRI ÍNYENCSÉG
Grill a konyhában, ha esik…
Szép idő, jó idő, napsütés és grillezés. Mert egy finoman bepácolt húsnak nincs is párja kerek e világon, mellé valami egyszerű grillköret, amit akár tárcsán is összedobhatunk. Szép idő, napsütés… ma pont ilyen idő volt, …az esőt leszámítva…
Hozzávalók:
- 4 szelet csontos karaj
- 4 ger. fokhagyma
- 2 ek. mustár
- őrölt római kömény
- olaj
- 30-40 dkg laskagomba (ha szerencsénk van, akkor barna és sárga)
- 20 dkg koktélparadicsom
- 80 dkg újburgonya (vékony héjú)
- rozmaring
- bors, só
Elkészítés:
A mustárt zúzott fokhagymával és őrölt római köménnyel kikeverjük, majd a csontos karajszeleteket alaposan bedörzsöljük, bemasszírozzuk vele; legalább egy (kettő) éjszakára olajba fojtva, hűtőbe érleljük, pácoljuk. Grill-serpenyőben megsütjük.
Az újburgonyát alaposan megmossuk kb. félcenti vastag karikákra szeleteljük, és egy nagy serpenyőben, kis lángon, olívaolajon, megsózva saját gőzében, megsütjük, illetve megpirítjuk, közben egy-két ágacska rozmaringgal és borssal ízesítjük.
– Ennél az elkészítésnél feltétlen figyeljünk a burgonyára; mozgassuk, finoman kevergessük, hogy szépen egységesen puhuljon, az elején egy ici-pici vizet tehetünk alá, és valóban csak minimálisan, hogy egy kis gőze legyen, de semmiképp ne főzzük! – tanácsolja Somogyi Zoltán Max.
A laskagomba alsó vastagabb tönkrészét eltávolítjuk, a többit pedig csak egyszerűen a kezünkkel megtépkedjük, majd forró olívaolajon 1-2 perc alatt megpirítjuk, közben félbevágott koktélparadicsomot szórunk hozzá, szintén rozmaringgal, sóval és borssal ízesítjük.
Jó étvágyat kíván hozzá Somogyi Zoltán Max!
Padlizsán és paradicsom a csirkecsíkok bűböletében
No, ebben a dög melegben nem árt, ha odafigyelünk arra, hogy mit eszünk! Legyen könnyű, szénhidrát ”mentes”, és ne fűszerezzük túl… És még az evés után sem vert a víz!… – írta az őrülten jó ételek tudora.
Hozzászólás zárolva.