Facebook hozzászólás
139

Mit gyógyítanak az ásványvízek?

Sokan tudják, hogy a természetes ásványvizek nem csupán szomjoltásra, a napi folyadék szükséglet biztosítására kiválóak, hanem a bennük lévő ásványi anyagok egészségünk megőrzését is szolgálják.

Az emésztési problémákkal küzdőknek, gyomor és bélpanaszoktól szenvedőknek azonban érdemes gondosan tanulmányozni a palackok címkéit is, hogy melyik, milyen ásványi anyagban gazdag. A jól megválasztott ásványvízzel ugyanis sokat tehetünk emésztési problémáink megoldása érdekében.

A nátrium-kloridban gazdag vizek jótékonyan hatnak az egész emésztőrendszerre, hatékonyan szabályozzák az emésztést.

A szulfátos vizek kifejezetten a májműködést és az epetermelést serkentik.

A nátrium és hidrokarbonát ionokat tartalmazó víz enyhíti a gyomorsav túltengést,  gyógyítja a gyomor és bélhurutot.

A kalcium-kloridos vizek pedig a gyomorsav termelését fokozzák, melyre gyakran éppen azoknak lehet szüksége, akik gyomorműtéten estek át, és a beavatkozás gyengítette a gyomorsav termelődést.

A kénes vizek fokozzák az epekiválasztást és csökkentik a vér cukortartalmát. Ráadásul a kötőszövetek regenerációját is segítik, ami műtétek után a belső sebek gyógyulásában nagyon fontos.

A magnézium-klorid tartalmú vizek általános méregtelenítő hatásúak.

Az általános egészségmegőrzés mellett, a különböző problémákra alkalmazott ásványvizeket akkor lehetnek igazán hatásosak, ha kúraszerűen fogyasztjuk, és minden reggel, éhgyomorra isszuk meg belőle az első pohárral. Az ajánlatos napi mennyiség vonatkozásában érdemes orvossal is konzultálni.

Súlyosabb betegségek esetén gyakran ajánlják az orvosok kifejezetten a gyógyvizek fogyasztását, melyek palackozva patikákban is kaphatók. Íze nem mindegyiknek éppen kellemes, ám jótékony hatásukat klinikai eredmények is igazolják. Így érdemes leküzdeni ellenérzésünket, és lehajtani belőle egy-egy pohárral!

Tudta-e?

Hogy Magyarország a világ egyik ásványvízforrásokkal és felszínre hozható ásványvízvagyonnal leginkább megáldott része. Jelenleg több, mint száz kút és forrás ad elismert természetes ásványvizet, és ezek közül mintegy 50-nek a vizét palackozzák is. Ezzel együtt mi magyarok nem tartozunk az ásványvíz fogyasztók élmezőnyébe. Körülbelül harmad-negyed annyi ásványvizet fogyasztunk évente, fejenként, mint az olaszok, vagy a franciák.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!