Facebook hozzászólás
249

5 tipp a tuti reggelihez, tízóraihoz és hozzá egy remek recept!

Előfordul, hogy fejtörést okoz, hogy mit együnk vagy adjunk a családnak reggelire, tízóraira vagy uzsonnára. Mindannyian arra törekszünk, hogy a táplálék mindig finom, laktató, egészséges és változatos is legyen.  Íme, néhány aranyszabály. 

  • Törekedjünk rá, hogyha kenyeret, pékárut fogyasztunk, akkor az lehetőleg teljes kiőrlésű lisztből (pl.: rozs, durum, tönköly) készüljön a fehér finomliszt helyett.
  • Idényzöldségeket és -gyümölcsöket fogyasszunk minél többet mindennap, ha nem is biót, de lehetőleg ellenőrzött forrásból származót. Segítségükkel nélkülözhetetlen vitaminokkal láthatjuk el szervezetünket.
  • A finomított fehér cukrot, a margarint és az olajban sült fogásokat lehetőség szerint kerüljük, vagy csak nagyon ritkán fogyasszuk.
  • Igyunk meg napi több liter szénsavmentes, lehetőleg lúgos vizet, vagy gyógyteát, esetleg 100%-os gyümölcs- és zöldséglevet.
  • Napi 4-5 dkg magvat is érdemes elrágcsálni.

Mazsolás és almás zabkása

A zabkásának rengeteg jótékony hatása ismert. Lassan felszívódó, gluténmentes szénhidrátról van szó, ami magas rosttartalma miatt jó hatással van az emésztésre, nyugtatja a gyomrot, a beleket.

Kép: pixabay

Hozzávalók:

  • 1 pohár/2 dl zabpehely
  • 2 pohár víz
  • mazsola és alma ízlés szerint
  • mokkáskanálnyi fahéj
  • mokkáskanálnyi kókusztejpor
  • méz

Elkészítés: A zabpelyhet sűrűn kevergetve szárazon átforrósítjuk. Amikor illatozni kezd, hozzáadjuk a vizet, a fahéjat, a kókusztejport, illetve annyi mazsolát és meghámozott, feldarabolt almát, amennyit szeretnénk. Mindezt kis lángon, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik (kb. 10-15 perc). Ezután kevéske mézzel tálaljuk.

Jó étvágyat kíván a vitaminsziget.hu. Az egészséges táplálkozásról érdekes cikkeket itt is olvashatsz! Egy másik zabkásás fitt reggeli receptjét itt olvashatod!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!