Facebook hozzászólás
2 276

HARMÓNIA ÉS EGYENSÚLY DÉL-KOREÁBÓL

Bibimbap: vicces nyelvtörő helyett remek recept

A „bibim” annyit tesz, hogy összekeverünk bizonyos hozzávalókat, míg a bap főnév jelentése: rizs. Ez a recept tehát nem más, mint zöldségek vegyítése rizzsel, erjedt mártásokkal és hússal , ezek kombinációja pedig harmóniához vezet. Yehun, a recept írója Dél-Koreából érkezett Pécsre, az orvosira. Azt mondja, az ottaniak szerint ahogy az ember szájába vesz egy kanálnyi bibimbapot, a bennük lévő keserűség és megbántottság elillan! Ez a recept is szerepel az 50 étel a nagyvilágból című kötetből, amit a Pécsi Tudományegyetem adott ki, és aminek menüjét az ott tanuló külföldi diákok állították össze. Jó étvágyat!

Ízelítő a pécsi egyetemisták receptjeiből, Kép: Csortos Szabolcs, UnivPécs
Kép: Csortos Szabolcs, UnivPécs

50 étel a nagyvilágból címmel jelent meg a Pécsi Tudományegyetem szenzációs szakácskönyve. Csakhogy ez nem egy egyszerű receptes kötet, hanem ablak a világra a mintegy 100 országból Pécsre érkezett 4500 diák szemével. Nemcsak a könyv, az ételek is óriási sikert arattak a sajtóbemutatón. A receptgyűjtemény fogásaiból Lokodi Ákos séf és a Reggeli csapata főzött ízelítőt, amihez a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetének borait kínálták.

[/bs-text][/vc_column][/vc_row]

Borajánló: Zenit 2018

Igazi illat- és ízbomba a PTE kutatóintézetének ez a bora. Egy kicsit van benne a níló viaszvirág és liliom bódító illatából, az egzotikus gyümölcsök (maracuja, ananász) és a frissen reszelt narancshéj élénk zamatából, és a virágzó körtefák élénk zamatából is. Kitűnő párosítás egy olyan ételhez, ami ennyi, lazán kevert összetevőből áll. Ezt a bor ajánlják a PTE Sőlészeti és Borászati kutatóintézetének munkatársai Yehun bibimbapjához! Egészségünkre!

70 éves a világ egyik legizgibb bankja

Pécsi kutatóintézet, Kép: szbki.pte.hu
Pécsi kutatóintézet, Kép: szbki.pte.hu

Aki azt hiszi, hogy egy génbank petricsészék, lombikok halmaza egy trezorként is szolgáló hűtőszekrényben, az nagyon téved. Legalábbis Pécsett, az egyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében biztosan nincs így. A világ hatodik legnagyobb szőlőgénbankjából pedig díjnyertes borokat is kóstolhatunk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!