Diplomata puding
Nem túl ismert desszert, de nem árt megismerkedni vele, mert nagyon egyszerűen elkészíthetjük, az eredmény garantált, a siker bizonyos. Mindenki kitapasztalhatja, milyen gyümölcsöket szeret benne, én javasolnám, hogy a kandírozott narancs héjat feltétlenül tartsuk kéznél!
Hozzávalók:
5 dkg babapiskóta
20 dkg bármilyen fajta tisztított és apróra darabolt gyümölcs (vagy befőtt)
4 tojás sárgája
15 dkg cukor
2 dl tejszín
4 dl tej
1 púpozott evőkanál zselatinpor
2 evőkanál rum
a tetejére kevés gyümölcs és tejszínhab
Elkészítés:
A babapiskótát apróra tördeljük, és 1 dl tejjel összekevert rummal meglocsoljuk. Jól átforgatjuk, hogy a tészta átnedvesedhessen. A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd a megmaradt tejet apránként hozzákeverjük, és kis lángon, folyamatosan kevergetve, éppen csak egy pillanatig forraljuk. Hagyjuk kihűlni, közben is kevergetjük. A zselatint 1 dl hideg vízbe szórjuk, és 10 percnyi áztatás után kis lángon, kevergetve folyékonyra feloldjuk. Nem kell forralni, elég, ha a zselatin feloldódik a vízben. A tejszínből kemény habot verünk. A tojásos krémből kiveszünk egy keveset, elkeverjük a feloldódott zselatinnal, a keveréket visszaöntjük a többi krémhez, és alaposan elvegyítjük benne a zselatinos adagot. Óvatosan összekeverjük a tejszínnel. Négy mély kompótos tálkát (vagy egy kisebb őzgerinc formát) kibélelünk folpack fóliával, belekanalazzuk a habos puding felét, erre rászórjuk a gyümölcsöt és az áztatott piskótát, majd beborítjuk a megmaradt pudinggal. Befedve a hűtőszekrényben megdermesztjük. Tálaláskor kevés gyümölccsel (esetleg tejszínhabbal) feldíszítjük.
Hozzászólás zárolva.