FARSANGI BULIHOZ
Füstölt lazacos-avokádós falatok a partiasztalra
Előétel gyanánt készítettem pár lazacos falatot kétféle variációban . Az egyik saját sütésű gyökérkenyéren tálaltam, a másik zöldségágyakon – gondolva az ételallergiásokra is.
Hozzávalók:
- 1 puha avokádó
- fokhagyma
- őrölt bors
- himalája só
- 3 egész tojás
- mozzarella sajt
- füstölt lazac
- 3 féle kaliforniai paprika
- uborka
Elkészítés:
A puha avokádót durvára törjük egy villával, belereszeljük a gerezd fokhagymát, sózzuk, durvára tört borssal szórjuk, és alaposan összekeverjük. A kenyérfalatkákat vékonyan átkenjük a kész avokádókrémmel, mozzarella szeletet fektetünk rá, majd egy keményre főzött tojás szeletet, végül a füstölt lazacot, és egy vékony szeletke kaliforniai paprikát.
A glutén és tejmentes változatot így készítettem : Uborka és kaliforniai paprika szelet, erre az avokádókrém, a tojásszelet és a füstölt lazac, ezeket átszúrtam egy fogvájóval.
Pammer Livi szerint a partiasztal ideális falatkái, mert sok munka nincs vele és színes, mutatós, nem mellesleg nagyon finom is. Azt gondolom, a farsangi bulihoz is remek választás!
Szicíliai lecsó mozzarellával
A lecsó nemzetközi étel. A világ szinte minden táján készítik, persze az összetevők némileg változnak, és másképpen is hívják a különböző nemzetek a saját változataikat, de a gyökerek azonosak. Szicíliában valahogy így készül a lecsó.
Hozzászólás zárolva.