Facebook hozzászólás
1 619

BRUTÁL REGGELIK A VILÁGBAN - 16.

Balinéz reggeli: Banana pisang

Balin nagy a szegénység, épp ezért sokkal találékonyabbak az ottlakók. Igaz ez az étkezésükre is, ahol ezt a mennyei palacsintát készítik.

Balin a nap első étkezése előtt az étel egy részét mindig áldozatként kiteszik, s a felkínált áldozatot úgy hívják: „banten jotan”. A Balin született ember még akkor is banánlevélre helyez kevéske „áldozatot” s elmond felette egy fohászt, ha úton van, s az italából is kilöttyint egy keveset mellé. Mi pedig azután mormolunk el egy imát, ha megkóstoltuk a banánnal, ananásszal vagy mangóval készített palacsintájukat, ugyanis mennyeien finom.

Banános mennyország. Fotó: Pixabay
Banános mennyország. Fotó: Pixabay

 

 

Hozzávalók: 7 dkg rizsliszt, 6 dkg kókuszreszelék, 2 db mangó vagy 2 db banán vagy 1 db friss ananász (persze konzerv is jó), 20 dkg konzerv kókuszkrém, 12 dkg vaj, 10 dkg liszt, 6 dkg kristálycukor, 3 dl tej, 2 db tojás. 

Elkészítés: keverjük össze a kétféle lisztet, a kókuszreszeléket és 2 evőkanál cukrot. Adjuk hozzá a felvert tojást, a tejet, és habverővel keverjük csomómentesre. Palacsintasütőben vajat forrósítunk, beleöntünk egy kis merőkanálnyi tésztát és eloszlatjuk a serpenyőben. A palacsinta tésztába beledobjuk a felvágott banánokat, vagy az ananászkockákat, ha mangónk van, akkor azt. Kis idő múlva óvatosan megfordítjuk, hogy a másik oldala is átsüljön. A kókuszkrémet lábosba öntjük, hozzáadjuk a maradék cukrot és kis lángon összemelegítjük. A palacsintára öntve kínáljuk, de sokszor pálmasziruppal öntik nyakon, ami nem azonos a juharsziruppal!

BRUTÁL REGGELIK sorozatunk többi része itt olvasható:
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!