Facebook hozzászólás
675

Madártej a mikróból

A madártejet sokan szeretik, de félnek az elkészítésétől, mert úgy gondolják, nehéz elkészíteni. Ha segítségül hívjuk a mikrohullámú sütőt, nagyon megkönnyíthetjük az életünket.

Madártej a mikróból, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
5 darab tojás sárgája
5 darab tojás
1 l tej
1/2 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Az 5 tojássárgáját összekeverem egy mikrózható tálban 4 evőkanál cukorral, 1 /2 csomag pudingporral, 1 vaníliás cukorral és az 1 liter tejjel. 10-15 percre mikróba teszem, a legnagyobb fokozatra, kb. 8 perc után megkeverem, ha már besűrűsödött, hamarabb is ki lehet venni. A habhoz az 5 tojásfehérjét robotgéppel egy mikrózható tálban felverem, és amikor már kemény a hab, 1 vaníliás cukrot adok hozzá, és azzal tovább verem. Ha kész, az egészet beteszem a mikróba, a legnagyobb fokozaton egy percig mikrózom. Ha kész, evőkanállal a sárga krémre szaggatom, hűtőbe teszem. Fontos hogy a habot csak akkor verjük fel, amikor már kész a krém, mert ha állni hagyjuk, összeesik. A krém elég sűrű lesz, aki hígabban szereti, tegyen bele kevesebb pudingport, vagy hígítsa fel tejjel.

Váratlanvendég-krém – 10 perc alatt elkészül!
Azt mondták, fél óra múlva nálad vannak? Ha nincs otthon semmi édesség, röpke 10 perc alatt elkészítheted ez a nagyon finom és egyszerű krémet, amely a tejbedarának egy nemesített változata. Bizonyára minden hozzávaló megvan otthon!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!