Madártej a mikróból
A madártejet sokan szeretik, de félnek az elkészítésétől, mert úgy gondolják, nehéz elkészíteni. Ha segítségül hívjuk a mikrohullámú sütőt, nagyon megkönnyíthetjük az életünket.
Hozzávalók:
5 darab tojás sárgája
5 darab tojás
1 l tej
1/2 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az 5 tojássárgáját összekeverem egy mikrózható tálban 4 evőkanál cukorral, 1 /2 csomag pudingporral, 1 vaníliás cukorral és az 1 liter tejjel. 10-15 percre mikróba teszem, a legnagyobb fokozatra, kb. 8 perc után megkeverem, ha már besűrűsödött, hamarabb is ki lehet venni. A habhoz az 5 tojásfehérjét robotgéppel egy mikrózható tálban felverem, és amikor már kemény a hab, 1 vaníliás cukrot adok hozzá, és azzal tovább verem. Ha kész, az egészet beteszem a mikróba, a legnagyobb fokozaton egy percig mikrózom. Ha kész, evőkanállal a sárga krémre szaggatom, hűtőbe teszem. Fontos hogy a habot csak akkor verjük fel, amikor már kész a krém, mert ha állni hagyjuk, összeesik. A krém elég sűrű lesz, aki hígabban szereti, tegyen bele kevesebb pudingport, vagy hígítsa fel tejjel.
Hozzászólás zárolva.