Márton püspök kenyere
A téli időszakban bármikor bevethető ez a szuper recept, egyszerűen elkészíthető, napokig kellemesen puha, szaftos, a belevalókat pedig kedvünk és a rendelkezésre álló alapanyagaink szerint válogathatjuk össze. Ajándéknak sem utolsó ám!
Hozzávalók:
6 db tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg finomliszt
30 dkg ez-meg-az: kandírozott citrom-, narancshéj, csokicsepp, apróra vágott dió, birsalmasajt, zselécukor
Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral fehérre-habosra kevertetem a robotgéppel. Térfogata igencsak megnövekszik, színe szinte fehérre vált, és az egész massza könnyű, habos állagot nyer. Ekkor fakanállal beleforgatom a lisztet, végül hozzáadom az egy kanál liszttel megszórt, azzal jó alaposan összeforgatott ez-meg-azt.
Sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába (kettő fog ezzel a mennyiséggel megtelni) öntöm a masszát, és 170-180 fokos sütőben 30-35 percig sütöm. Tűpróba kötelező! Teljes kihűlés után lehet szépen szeletelni. Teához, kávéhoz nagyon finom.
Hozzászólás zárolva.