Facebook hozzászólás
678

Márton püspök kenyere

A téli időszakban bármikor bevethető ez a szuper recept, egyszerűen elkészíthető, napokig kellemesen puha, szaftos, a belevalókat pedig kedvünk és a rendelkezésre álló alapanyagaink szerint válogathatjuk össze. Ajándéknak sem utolsó ám!

Márton püspök kenyere, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
6 db tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg finomliszt
30 dkg ez-meg-az: kandírozott citrom-, narancshéj, csokicsepp, apróra vágott dió, birsalmasajt, zselécukor

Elkészítés:
Az egész tojásokat a cukorral fehérre-habosra kevertetem a robotgéppel. Térfogata igencsak megnövekszik, színe szinte fehérre vált, és az egész massza könnyű, habos állagot nyer. Ekkor fakanállal beleforgatom a lisztet, végül hozzáadom az egy kanál liszttel megszórt, azzal jó alaposan összeforgatott ez-meg-azt.
Sütőpapírral kibélelt őzgerinc formába (kettő fog ezzel a mennyiséggel megtelni) öntöm a masszát, és 170-180 fokos sütőben 30-35 percig sütöm. Tűpróba kötelező! Teljes kihűlés után lehet szépen szeletelni. Teához, kávéhoz nagyon finom.

Egy pompás gyümölcsös szelet – 40 perc alatt!
Befőttel is készíthetjük, de azért a friss gyümölccsel az eredmény finomabb lesz. Az alábbi tészta garantáltan ízletes – nem száraz, nem vizenyős, nem morzsolódik. Tapasztalatom szerint az ínyencek is elismerő szavakkal illetik.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!