Facebook hozzászólás
201

Miért jó a dinnye?

A kánikulában még jobban oda kell figyelni, hogy eleget igyunk, pótolva az izzadtsággal elvesztett folyadék veszteséget. Ha nem bírunk magunkhoz venni legalább 3 liternyi levet (ásványvíz, gyümölcslé), akkor együnk több zöldséget, gyümölcsöt. Különösen dinnyét, melyben nem csupán sok a víz, hanem ráadásul szépíti is, védi is bőrünket, hajunkat. A sárgadinnye pedig még a trombózis ellen is nyújt bizonyos védelmet.

A szervezet magasabb folyadék igényét pótolhatjuk zöldségekkel, gyümölcsökkel is. Különösen dinnyével.

Mind a görögdinnye, mind a sárgadinnye 95 %-a ugyanis víz. Így nem csupán szervezetünket, hanem bőrünket is hidratáljuk – belülről. Ráadásul mindkét dinnyefajtának magas a karotin tartalma, mely köztudottan hasznos a bőrnek, a hajnak, és a szemnek, melyeket a napsütés és a meleg különösen megvisel.

Emellett a görögdinnye 5 %-os "szárazanyag" tartalma az ásványi anyagok és vitaminok tárháza: sok C-vitamin, B6 vitamin, folsav és a vas található benne. A sárgadinnyének is magas a C-vitamin tartalma, azon kívül káliumot is jelentős mennyiségben tartalmaz. Adenozin nevű anyaga pedig, lassítja a véralvadást, ezáltal véd a trombózis ellen, melynek veszélyére épp a napokban hívtuk fel cikkeinkkel a figyelmet.

Ajánlatos a dinnyét előételként fogyasztani, mert a benne lévő fontos anyagok segítik a tápanyagok felszívódását, savtartalma pedig élénkíti a bélmozgást, elősegíti az emésztést.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!