Facebook hozzászólás
1 009

GYOMORMELEGÍTŐ

Paradicsomleves, úgy magyarosan

Betűtésztával adták régen a menzán ezt a remekművet. Az én anyukám viszont mindig rizst főzött bele. Az első vicces volt, a második meg finom. Itt az én variációm!

Paradicsomleves, Kép: pxhere
Paradicsomleves, Kép: pxhere

Hozzávalók:

Elkészítés:  

Négy részbe várjuk a paradicsomokat, és a zöldes szárrészeket kivágjuk. Az egészet feltesszük ½ liter vízbe főzni. Ha a héja már lejön, az egészet összeturmixoljuk. Világos rántással és még 1 liter vízzel az egészet felengedjük, és csendes tűzön még rotyogtatjuk vagy 20 percig a cukorral, a sóval, a babér- vagy a zellerlevéllel. Betétnek adhatunk hozzá pirított zsemlekockát vagy 4 dkg főtt rizst.

Jó étvágyat!

Paradicsomos zöldségleves zöldbabbal, csirkemellel és baconnal

Zöldséges paradicsomleves, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Csak egyszerűen! Így kell főzni. És hogy a legegyszerűbb? Nézzük meg, mi van itthon! Így ajánlja őrülten jó finomságát barátunk, Steffel Csaba! Van otthon zöldbabod? Na akkor kattanj rá!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!