Facebook hozzászólás
1 066

Reggeli, ebéd, vacsora a Káli-medencében

A magyar Toszkána. A Káli-medence nemcsak megannyi látnivalóival, természeti csodáival hasonlít Itália gyönyörű vidékére, de az itt készített finom ételek, borok, az egymás után nyíló éttermek, kávézók különleges stílusa is mind hozzájárulnak a mediterrán hangulathoz. Bemutatjuk három kedvenc helyünket reggelizéshez, ebédhez és vacsorához. Próbáld ki őket, ha éppen ezen a vidéken jársz!

A Káli-medencében csavarogva adja magát, hogy beüljünk valahova, ha másra nem is, mint egy jó limonádéra, vagy fröccsre. Miután megszemléltük a salföldi Kőtengert, végigjártuk a Hegyestűt, vagy felmentünk Kővágóörs templomdombjára, esetleg felfedeztük a Kornyi-tó élettel teli vízi világát, jól esik megpihenni egy teraszon, vagy egy kerthelységben és kipróbálni a helyi gasztronómia kínálatát.

Reggeli a Kinga Kamrájában
Ritkán fordul elő, hogy kecskék, birkák, mangalicák, tyúkok társaságában reggelizhetünk. Persze ezek az állatok nem ülnek egy asztalhoz velünk, csak a közelünkben, elkerített területen szemlélik, hogyan fogyasztjuk el a kertben, az itt megvásárolt finomságokat. Hafner Kinga, a hely üzemeltetője néhány éve hagyta ott budapesti stresszes munkáját, egy zalai kitérő után érkezett meg Káptalantótiba, és azóta itt működteti a Kővári-farmot, ami mini állatkertként is működik. A terület közepén található kisboltjában az általa készített szalámikat, sonkákat, kolbászokat, valamint más, a környék kistermelőitől beszerzett termékeket – a zakuszkától a fürjtojásig – lehet megvásárolni, s ha úgy hozza a kedvünk reggeli formájában az árnyas fák alatt elfogyasztani.

Kinga Kamrája kert
Hafner Kinga üzemelteti Káptalantótiban a Kővári-farmot. ( Fotó: Kinga Konyhája Facebook)

 

Ebéd a Káli Kapocsban
A mindszentkállai Káli-Kapocs igazából este éli fénykorát, de a párszáz lelket számláló kisfalu közepén található, “romkocsma” hangulatú hely asztalai délben is megtelnek az idelátogatókkal. Miért? Az isteni hideg gyümölcslevesük és a rezgő túrógombócuk miatt. Nyolc évvel ezelőtt a két tulajdonos, Miklós és Balázs, megvették a helyi kocsma épületét, mert megunták, hogy Tapolcára kellett beutazniuk, ha egy jó kávéra vágytak. A Káli Kapocs, ahogy a neve is sugallja, összehozza az embereket, itt találkoznak a helyi lakosok és a nyaralók, művészek, borászok, üzletemberek, bringások együtt buliznak esténként. Az ételekhez szükséges alapanyagokat itt is a helyi termelőktől szerzik be, a borokat is a környék borászatai szállítják ide.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!