Gasztro cikkek

Ettől lesz igazán boldog Liptai Claudia
A színésznő odavan a brassóiért, amelynek – elmondása szerint – legjobb változatát édesapja készítette. Liptai Claudia akkor igazán boldog, ha egy étel felidézi számára kedvenc gyerekkori fogása ízét.

Csokis pop cake sütés nélkül
Ki hallott már a pop cake süteményekről? A pop cake legnagyobb előnye, hogy sütés nélkül is elkészíthető, olyan mint egy modernizált kókuszgolyó pálcikára szúrva. De most el is mondjuk pontosan, hogyan készül.

Ráérős reggeli hétvégére
Te is szereted a lassan induló hétvégéket? A reggeli és az ebéd rendszeresen egy délelőtti étkezéssé fonódik össze? Kövesd Kitchenette food blogger tanácsait és minden alkalommal tökéletes fogásokat készíthetsz a késői reggelikhez vagy a korai ebédekhez.

A mákos guba jótékony hatása
Most nem egy mákos guba recept következik. Mákos gubát karácsonykor szoktunk enni, de sok családban az év többi részében is elkészítik ezt a pofonegyszerű és ízletes fogást, amit főként azok értékelnek, akik szeretik a mákot. Most arról mesélünk nektek, miért is fontos, hogy többször kerüljenek mákot tartalmazó ételek a tányérunkra. Tudniillik a mákos guba többre jó, mint gondolnánk, tehát érdemes lehet beépíteni az étrendünkbe.

Amerikai áfonyás palacsinta
Az amerikai palacsinta szinte az összes hollywoodi filmben előfordul. Többnyire reggelire eszik. Gyümölccsel és juharsziruppal jól megöntözve. Adunk most hozzá egy jó receptet is.

Smoothie bowl: egészséges, szép és akár egy diétába is beleillik
Ősszel kevesebb a napsütés, ezért csökkenhet szervezetünkben a “boldogsághormon”, valamint a szerotonin- és a dopamin szint, így testünket és kedvünket is érdemes színes és tápláló prés- és gyümölcslevekből készült smoothie bowlokkal feldobni. A Funky Forest dietetikusból és food stylistokból álló csapata 3 olyan smoothie bowl receptet alkotott, amelyek akár egy színes és változatos őszi diétába is beilleszthetőek.

A vasárnapi húsleves alternatívája
A gyöngyöző, ünnepi húsleves sokáig fő, illata bejárja az egész lakást. A modern világ háziasszonyainak nincs idejük minden hétvégén órákat eltölteni az elkészítésével, ugyanakkor a családtagok vágynak az ízére. Nem beszélve arról, milyen sok jótékony hatással van az egészségünkre ez a finom, forró leves. A megoldás: vegyük meg készen és ha kedvünk van hozzá, dúsítsuk fel otthon ízlésünk szerint. Király Éva dietetikussal, az Alaplé Bár megálmodójával beszélgettünk.

A kimchi és a magyar konyha találkozása
Nem is gondolnánk, de a koreai konyha nemzeti étele, a laktofermentálással készített káposztás, kicsit csípős savanyúság, a kimchi nagyszerűen kombinálható a magyar konyha jól ismert, klasszikus fogásaival is. A kimchis töltött káposzta, a harcsapaprikás és a paprikás csirke is isteni ízeket rejt magában.

Reggeli, ebéd, vacsora a Káli-medencében
A magyar Toszkána. A Káli-medence nemcsak megannyi látnivalóival, természeti csodáival hasonlít Itália gyönyörű vidékére, de az itt készített finom ételek, borok, az egymás után nyíló éttermek, kávézók különleges stílusa is mind hozzájárulnak a mediterrán hangulathoz. Bemutatjuk három kedvenc helyünket reggelizéshez, ebédhez és vacsorához. Próbáld ki őket, ha éppen ezen a vidéken jársz!

Marton Adrienn nem csak főz
A gasztroműsorvezető küldetésének tekinti, hogy megmutassa követőinek országunk szépségeit, ezért mostantól ételkölteményei mellett hazai divattervezők ruháit is épszerűsíti.
Konyhakiállítás a hétvégén
Érintésre nyíló borhűtő, gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap: ezekkel mind találkozni lehet a 11. Konyhakiállításon február 28-március 1. között. A szakma hazai képviselői ott mutatják be először legfrissebb bútoraikat, gépújdonságaikat, eszközeiket a nagyközönségnek. Dobó Ági, Wossala Rozina, Mautner Zsófi, Steiner Kristóf, Jancsa Jani, Hokama San és Jókuti András mellett még sokan mások is ott lesznek a Budapest Arénában!
Őszi témájú fesztiválokat ajánlunk
Ha borongós, szürke az ég felettünk, a legjobb dolog, amit tehetünk, hogy elmegyünk valami jó hangulatú közösségi programra, ahol ehetünk, ihatunk kedvünkre. A mostani hétvége a sajtok, illetve a tök jegyében telik.
Hétvégi programok az egész családnak
Ezen a hétvégén is várják a szabadtéri programok az érdeklődőket, ezen a héten a barack és a sör van terítéken. Egyre ügyeljenek, hogy egymás után ne fogyasszák a kettőt!
Gasztronómiai rendezvények június első hétvégéjén
Borünnep, halas fogások, vadételek, pálinka és túrós csusza, sörfesztivál és csülökparádé várja a pünkösdi hétvégén kikapcsolódni vágyókat országszerte.
Gasztro programokat ajánlunk a hétvégére
Számtalan érdekes gasztro program várja a látogatókat ezen a nyári hétvégén is. Válogathatunk a borünnepek, a grill fesztiválok és a csokoládé- és édességünnepek közül.
A mangalicák elfoglalták a Millenárist
Csütörtökön megnyitotta kapuit a Gourmet Fesztivál, az ország legrangosabb gasztronómiai fesztiválja. A több mint száz kiállítót felsorakoztató fesztivál a legkiválóbb fővárosi és vidéki éttermek ételeit, a régió kiemelkedő italait, cukrászdáinak és gourmet üzleteinek kínálatát is bemutatja. Idén első alkalommal a szakmai zsűri és a közönség is szavazhat a legjobb kiállítóra és a legjobb ételre.
Tavaszi gasztro programok
Ha majd eltűnik ez a kellemetlenül szeles, esős, már-már télies időjárás, és hogy eltűnik, az bizonyos, mert így nem maradhat, akkor ismét lesz kedvünk különböző fesztiválokon tölteni a hétvégéinket. Összeszedtük, hogy a közeljövőben merre érdemes elindulni.
Visszatért a Hagyjál főzni! az RTLII-re
Vadonatúj évaddal tért vissza hétfőn este az RTLII képernyőjére a népszerű családi gasztro-komédia, a Hagyjál főzni! A második évad újdonsága, hogy nemcsak szülő-gyermek párosok, hanem például testvérek és szerelmespárok is versenybe szállhatnak majd a pénznyereményért.