Az intelligens konyha már a jelen. Fotó: konyhakiallitas.hu . És ha már mediterrán vizekre eveztünk, miért maradnánk a négy fal között? A szabadtéri sütögetés, étkezés iránti rajongás egyidős az emberiséggel, így 2020-ra a teraszra költöző nappali után a konyha is helyet követel magának a szabad ég alatt. Tudtátok, hogy az úgynevezett kültéri konyha jóval több, mint egy kerti grillező? Tulajdonképpen egy kompletten felszerelt nyitott konyhát jelent – hűtőszekrénnyel, mosogatóval, főzőlappal, nagy munkafelülettel. De milyen alapanyagokban, berendezésekben érdemes gondolkodni, ha kültéri konyhát tervez az ember? Az idei Konyhakiállításon testközelből szemügyre lehet venni a kültéri álomkonyhákat.
A gasztronómia igazi rajongói nem elégszenek meg néhány fazékkal, serpenyővel és egy hőlégkeveréses sütővel. Az igényeket követve olyan eljárások és kellékek váltak elérhetővé, melyekkel saját otthonunk mesterszakácsaivá válhatunk: karnyújtásnyira kerülnek a zamatos sous vide vagy éppen a hosszan, szárazon érlelt omlós húsok, a tökéletesre sütött kenyerek vagy éppen az egészséges, roppanós és vitaminban gazdag zöldségek. A kulináris élmények szerelmeseinek évről évre újabb ajtókat nyit ki a technológia fejlődése, a Konyhakiállítás látogatói pedig elsőként vehetik szemügyre a munkapult alá rejtett indukciós főzőlapot, a meleglevegős sütőt és a távolról vezérelhető intelligens konyhai nagygépek garmadáját. Idei nagy kedvencünk a már-már gondolatolvasó kávéfőző, mely egy applikáció segítségével ízlésvilágunkhoz hangolja a kávét. Sőt, a családtagoknak külön profilja lehet, így mindenki a szája ízének megfelelő feketével indíthatja a reggelt. De ezen kívül számtalan multifunkciós okosgépet is megismerhetünk a kiállításon.
Ízekből és illatokból idén sem lesz hiány a Budapest Arénában: 2020-ban is ott lesznek a gasztronómia világának legizgalmasabb hazai képviselői a Konyhakiállítás nagyszínpadán! Dobó Ági, Wossala Rozina, Borbás Marcsi, Mautner Zsófi, Fiala Borcsa, Steiner Kristóf, Jancsa Jani, Hokama San, Tóth Szilárd és Jókuti András mellett még sokan mások készülnek színpadi programokkal és bemutatókkal. Dobó Ági pillanatok alatt összedobható kreatív és gyerekbarát fogásokkal, Steiner Kristóf a vegán konyha ezerszínű és ízletes világával, Mautner Zsófi pirított, gőzölt, főtt tésztabatyukkal várja majd a nagyközönséget. Az egészséges, cukormentes desszertek most Iklódi Dóri konyhájából kerülnek elő.
Érdemes előre regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon!
-
- Széll Tamás és Szulló Szabina, Kép: Dining Guide
Ismét Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand kapta a legjobb étteremnek járó díjat. A 2020-as gálán volt egy-két újdonság, egyébként nagyjából a papírforma döntött…