Életforma.hu

GASZTRO

Konyhakiállítás a hétvégén

Érintésre nyíló borhűtő, gondolatolvasó kávéfőző, láthatatlan indukciós főzőlap: ezekkel mind találkozni lehet a 11. Konyhakiállításon február 28-március 1. között. A szakma hazai képviselői ott mutatják be először legfrissebb bútoraikat, gépújdonságaikat, eszközeiket a nagyközönségnek. Dobó Ági, Wossala Rozina, Mautner Zsófi, Steiner Kristóf, Jancsa Jani, Hokama San és Jókuti András mellett még sokan mások is ott lesznek a Budapest Arénában!

A tökéletes konyha az önfeledt alkotás “oltára”, egy olyan központi helyiség az otthonunkban, ami nemcsak főzésre alkalmas, de további gasztronómiai kalandozásokra is inspirál. Ezért fontos, hogy ne csak a funkcionalitást tartsuk szem előtt az álomkonyha tervezésekor, hagyjunk teret a személyiségünknek is. Bár a fehér konyha töretlen népszerűségnek örvend, érdemes kockáztatni! A merészebb stílus kedvelőinek izgalmas alternatívákat kínálhat az idei Konyhakiállítás, hiszen nem mindennapi vállalkozásra készülnek a szervezők. A kiállítás része lesz egy különleges enteriőr, ami a Pantone szakértői által az év színének választott Classic Blue árnyalatot kelti életre. Ám, ha nem tudunk túl messzire menni, akkor érdemes kicsiben kezdeni, és először a konyhai berendezéseket lecserélni egy-egy feltűnőbb darabra. Látható lesz a már jó nevű cégek, kreatív energiáiból született kisgépei csakúgy, mint például egy ízig-vérig új olasz kollekció első darabja.

Az intelligens konyha már a jelen. Fotó: konyhakiallitas.hu . És ha már mediterrán vizekre eveztünk, miért maradnánk a négy fal között? A szabadtéri sütögetés, étkezés iránti rajongás egyidős az emberiséggel, így 2020-ra a teraszra költöző nappali után a konyha is helyet követel magának a szabad ég alatt. Tudtátok, hogy az úgynevezett kültéri konyha jóval több, mint egy kerti grillező? Tulajdonképpen egy kompletten felszerelt nyitott konyhát jelent – hűtőszekrénnyel, mosogatóval, főzőlappal, nagy munkafelülettel. De milyen alapanyagokban, berendezésekben érdemes gondolkodni, ha kültéri konyhát tervez az ember? Az idei Konyhakiállításon testközelből szemügyre lehet venni a kültéri álomkonyhákat.

Esztétikum és praktikum egyben. Fotó: konyhakiállítás.hu

A gasztronómia igazi rajongói nem elégszenek meg néhány fazékkal, serpenyővel és egy hőlégkeveréses sütővel. Az igényeket követve olyan eljárások és kellékek váltak elérhetővé, melyekkel saját otthonunk mesterszakácsaivá válhatunk: karnyújtásnyira kerülnek a zamatos sous vide vagy éppen a hosszan, szárazon érlelt omlós húsok, a tökéletesre sütött kenyerek vagy éppen az egészséges, roppanós és vitaminban gazdag zöldségek. A kulináris élmények szerelmeseinek évről évre újabb ajtókat nyit ki a technológia fejlődése, a Konyhakiállítás látogatói pedig elsőként vehetik szemügyre a munkapult alá rejtett indukciós főzőlapot, a meleglevegős sütőt és a távolról vezérelhető intelligens konyhai nagygépek garmadáját. Idei nagy kedvencünk a már-már gondolatolvasó kávéfőző, mely egy applikáció segítségével ízlésvilágunkhoz hangolja a kávét. Sőt, a családtagoknak külön profilja lehet, így mindenki a szája ízének megfelelő feketével indíthatja a reggelt. De ezen kívül számtalan multifunkciós okosgépet is megismerhetünk a kiállításon.

 

Steiner Kristóf a vegán világot hozza el. Fotó: wikipedia.hu

Ízekből és illatokból idén sem lesz hiány a Budapest Arénában: 2020-ban is ott lesznek a gasztronómia világának legizgalmasabb hazai képviselői a Konyhakiállítás nagyszínpadán! Dobó Ági, Wossala Rozina, Borbás Marcsi, Mautner Zsófi, Fiala Borcsa, Steiner Kristóf, Jancsa Jani, Hokama San, Tóth Szilárd és Jókuti András mellett még sokan mások készülnek színpadi programokkal és bemutatókkal. Dobó Ági pillanatok alatt összedobható kreatív és gyerekbarát fogásokkal, Steiner Kristóf a vegán konyha ezerszínű és ízletes világával, Mautner Zsófi  pirított, gőzölt, főtt tésztabatyukkal várja majd a nagyközönséget. Az egészséges, cukormentes desszertek most Iklódi Dóri konyhájából kerülnek elő.

Érdemes előre regisztrálni a www.konyhakiallitas.hu oldalon!

Széll Tamás és Szulló Szabina, Kép: Dining Guide

Ismét Széll Tamás és Szulló Szabina étterme, a Stand kapta a legjobb étteremnek járó díjat. A 2020-as gálán volt egy-két újdonság, egyébként nagyjából a papírforma döntött


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.