Facebook hozzászólás
2 447

FŰSZERES GOMBÁS BULGUR

Sárgában szép és finom

Ma valami olyan kívántam ami húsmentes és markáns, de mindezek mellett ne kelljen vele sokat dolgozni…? Választásom a bulgurra eset. A bulgur egyébként és légyegében tört búza. A közel-keleti illetve a török konyha gyakori és közkedvelt körete, itthon „török rizsként” is emlegetik. Vasban és B-vitaminban gazdag, kalóriatartalma kevesebb mint a rizsnek.Rosttartalma is egész magas pl. egy csésze bulgur a napi szükséglet kb.25%-át is kiteheti. No, akkor ma az egészségemért is tettem valamit ?? – írja Steffel Csaba.

Bulgur és gomba, Kép: Steffel Csaba
Bulgur és gomba, Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A gombát feldaraboljuk, cikkekre vágjuk. A vöröshagmát nagyobb darabokra, akár cikkekre szeleteljük. Egy kevés olívaolajon megpirítjuk a gombát, amikor kezd szép színt kapni hozzáadjuk a hagymát, majd 1-2 perc múlva a bulgurt. Megsózzuk, római köménnyel, és babérlevéllel, lestyánnal, kurkumával valamint ízlésünknek megfelelően csípős paprikával vagy őrleménnyel ízesítjük és duplája mennyiségű vízzel felöntve, kis lángon, addig főzzük amíg minimálisra elfő a leve, aztán a tűzről levéve, fedő alatt, saját gőzében készre pároljuk, mintha rizst készítenénk. Tálaláskor fokhagymás-joghurttal meglocsoljuk.

Rozmaringos pontyszeletek almás burgponyapürével

Rozmaringos pontyszelet almás burgonyapürével, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Szeretem a halat, de a ponttyal úgy vagyok, hogy (ez biztos az én hibám) mindig enyhén „iszapos” ízt érzek, de emiatt még lehet szeretni a pontyot is, csak ügyesen be kell fűszerezni vagy pácolni. Illetve egy finom, nem szokványos körettel is fel lehet dobni. Steffel Csaba pont így tett…



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!