FŰSZERES GOMBÁS BULGUR
Sárgában szép és finom
Ma valami olyan kívántam ami húsmentes és markáns, de mindezek mellett ne kelljen vele sokat dolgozni…? Választásom a bulgurra eset. A bulgur egyébként és légyegében tört búza. A közel-keleti illetve a török konyha gyakori és közkedvelt körete, itthon „török rizsként” is emlegetik. Vasban és B-vitaminban gazdag, kalóriatartalma kevesebb mint a rizsnek.Rosttartalma is egész magas pl. egy csésze bulgur a napi szükséglet kb.25%-át is kiteheti. No, akkor ma az egészségemért is tettem valamit ?? – írja Steffel Csaba.
Hozzávalók:
- 30 dkg bulgur
- 30 dkg gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db csípős paprika (ízlés szerint)
- 1 csapott ek. őrölt római kömény
- 1 tk. kurkuma
- 1 db babrélevél
- lestyán
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
A gombát feldaraboljuk, cikkekre vágjuk. A vöröshagmát nagyobb darabokra, akár cikkekre szeleteljük. Egy kevés olívaolajon megpirítjuk a gombát, amikor kezd szép színt kapni hozzáadjuk a hagymát, majd 1-2 perc múlva a bulgurt. Megsózzuk, római köménnyel, és babérlevéllel, lestyánnal, kurkumával valamint ízlésünknek megfelelően csípős paprikával vagy őrleménnyel ízesítjük és duplája mennyiségű vízzel felöntve, kis lángon, addig főzzük amíg minimálisra elfő a leve, aztán a tűzről levéve, fedő alatt, saját gőzében készre pároljuk, mintha rizst készítenénk. Tálaláskor fokhagymás-joghurttal meglocsoljuk.
Rozmaringos pontyszeletek almás burgponyapürével
Szeretem a halat, de a ponttyal úgy vagyok, hogy (ez biztos az én hibám) mindig enyhén „iszapos” ízt érzek, de emiatt még lehet szeretni a pontyot is, csak ügyesen be kell fűszerezni vagy pácolni. Illetve egy finom, nem szokványos körettel is fel lehet dobni. Steffel Csaba pont így tett…
Hozzászólás zárolva.