Sült csirkecomb, csokoládés portói mártással
Vendégek jönnek? Vagy csak megúnta az egyszerű csirkecombos sütésváltozatot? Dobjuk fel egy ínycsiklandó és szemet gyönyörködtető csokoládémártással! Ízleni fog!
Sült csirkecomb, csokoládés portói mártással
Hozzávalók: 4 egész csirkecomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál balzsamecet, 1 Katica tortabevonó, 1 evőkanál olívaolaj, 1 marhahúsleves kocka, 2 dl víz, fél dl rum (a legjobb a portói), 1 szál rozmaring, só bors, a sütéshez étolaj.
Elkészítés: A csirkecombokat enyhén besózzuk, majd fólia alatt az olajban kb.15 percig pároljuk, 170 fokon. A fóliát levéve a húst még kb. 10-15 percig sütjük, közben elkészítjük a pikáns mártást.
Mártás: A hagymát apróra vágjuk és az olíva olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük a balzsam ecetet, a rumot és a csokoládé felét beledarabolva, majd a tűzről levéve félre húzzuk.
A 2 dl vizet a húsleves kockával felforraljuk, majd az előző csokis masszához öntjük, csomómentesre keverjük, és lassú tűzön átfőzzük pár percig. A tűzről levéve adjuk hozzá a rozmaringot.(egészben vagy 3-4 darabra tépve)
Tálalás: A combokat a tányérokra helyezzük, majd 2-3 kanál csokis mártással leöntjük. A látvány "érdekében" a csokoládé másik felét sajtreszelőn ráreszeljük.
Köretként a készen kapható röszti tallért, burgonya krokettet, vagy steak burgonyát ajánljuk hozzá.
Ráadásul…. – Röszti tallér – ha magad készítenéd…
Hat szem burgonyát meghámozunk, majd egészben félig megfőzzük. Amikor kihűlt sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadunk 1 egész tojást, egy kis kanál sót, 2 evőkanál olajat és annyi lisztet, amennyit felvesz. Összegyúrjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és forró olajban aranysárgára kisütjük. (Vadashoz is kitűnő!)
Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.