Facebook hozzászólás
178

Sült csirkecomb, csokoládés portói mártással

Vendégek jönnek? Vagy csak megúnta az egyszerű csirkecombos sütésváltozatot? Dobjuk fel egy ínycsiklandó és szemet gyönyörködtető csokoládémártással! Ízleni fog!

Sült csirkecomb, csokoládés portói mártással

Hozzávalók: 4 egész csirkecomb, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál balzsamecet, 1 Katica tortabevonó, 1 evőkanál olívaolaj, 1 marhahúsleves kocka, 2 dl víz, fél dl rum (a legjobb a portói), 1 szál rozmaring, só bors, a sütéshez étolaj.

Elkészítés:  A csirkecombokat enyhén besózzuk, majd fólia alatt az olajban kb.15 percig pároljuk, 170 fokon. A fóliát levéve a húst még kb. 10-15 percig sütjük, közben elkészítjük a pikáns mártást.

Mártás: A hagymát apróra vágjuk és az olíva olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük a balzsam ecetet, a rumot és a csokoládé felét beledarabolva, majd a tűzről levéve félre húzzuk.

A 2 dl vizet a húsleves kockával felforraljuk, majd az előző csokis masszához öntjük, csomómentesre keverjük, és lassú tűzön átfőzzük pár percig. A tűzről levéve adjuk hozzá a rozmaringot.(egészben vagy 3-4 darabra tépve)

Tálalás: A combokat a tányérokra helyezzük, majd 2-3 kanál csokis mártással leöntjük. A látvány "érdekében" a csokoládé másik felét sajtreszelőn ráreszeljük.

Köretként a készen kapható röszti tallért, burgonya krokettet, vagy steak burgonyát ajánljuk hozzá.

Ráadásul…. – Röszti tallér – ha magad készítenéd…

Hat szem burgonyát meghámozunk, majd egészben félig megfőzzük. Amikor kihűlt sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadunk 1 egész tojást, egy kis kanál sót, 2 evőkanál olajat és annyi lisztet, amennyit felvesz. Összegyúrjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és forró olajban aranysárgára kisütjük. (Vadashoz is kitűnő!)

Jó étvágyat!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!