Facebook hozzászólás
207

Szőlős, boros halak fejedelmi mártásokban-receptekkel!

Nyelvhaltekercsek szőlős mártással, Harcsaszeletek szőlős-boros mártásban és Gombás süllőszeletek bormártásban a mai kínálatunk. Fejedelmi halételek. Jó étvágyat!

 Nyelvhaltekercsek szőlős mártással

Hozzávalók: 8 egyforma nyelvhalfilé, 30 deka érett csemege fehérszőlő, 1,5 deci száraz fehérbor, 2 deka vaj, 1 csapott evőkanál liszt, 1 halleveskocka, 1 tojássárgája, 3 szem szegfűszeg, cukor, só és őrölt feketebors ízlés szerint.

Elkészítése: a halleveskockát feltesszük a tűzhelyre 2 deci vízben, és hozzáöntjük a bort. Feltekerjük a halfiléket – ha kell, hústűvel összefogjuk -, és 5-6 percig főzzük a boros hallében. Kiszedjük, és melegen tartjuk. Közben egy kis edényben 2 deci vízben a szegfűszeggel és a cukorral 3-4 percig összefőzzük a szőlőszemeket, majd leszűrjük. A vajon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, felöntjük körülbelül 1-1,5 deci leszűrt boros hallével, majd beletesszük a tojássárgáját, és jól kikeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és a végén hozzáadjuk a szőlőszemeket. A nyelvhaltekercseket tálra rakjuk, leöntjük a langyos szőlős mártással. Párolt rizst kínálunk hozzá.

Harcsaszeletek szőlős-boros mártásban

Hozzávalók: 80 deka harcsafilé, 2 deci félédes fehérbor, 30 deka fehér csemegeszőlő, 1 fej szeletekre vágott vöröshagyma, kevés citromlé, 1 deci tejszín, só, őrölt feketebors.

Elkészítése: a megmosott harcsafilét szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a vaj felén egy serpenyőben hirtelen mindkét oldalukon megpirítjuk. Utána mindegyiket a maradék vajjal kikent sütőtálba tesszük, ráöntjük a bort, és a hagymaszeletekkel beborítjuk. Alufóliával befedve, forró sütőben 20-25 perc alatt puhára pároljuk. A halszeleteket kiszedjük, a sütőlét leszűrjük, hozzáöntjük a tejszínt, és a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, majd mártás sűrűségűre forraljuk. A halszeleteket tálra rakjuk, melléöntjük a szőlős-boros mártást. Párolt rizzsel kínáljuk.

Gombás süllőszeletek bormártásban

Hozzávalók: 80 deka süllőfilé, 15 deka gomba, 10 deka reszelt parmezán, 1,5 deci száraz fehérbor, só, 5 deka vaj, 1 evőkanál olívaolaj, 3 deka liszt, 1,5 deci tejszín, 1 tojássárgája, só, őrölt feketebors.

Elkészítése: a süllőfiléket felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. A gombafejeket megtisztítjuk, felszeleteljük. A vajon a halszeletek mindkét oldalát hirtelen rózsaszínűre sütjük, majd egy kivajazott sütőedénybe lerakjuk őket. A gombát az olajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, és rátesszük a halszeletekre. Ráöntjük a bort és a tojássárgájával elkevert tejszínt, megszórjuk a parmezánnal, és fedő alatt a sütőben körülbelül 20-25 perc alatt készre sütjük. Vajas burgonyával kínáljuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!