Te sem tudsz nemet mondani egy epres édességre, ha már itt tényleg itt a tavasz? Ha esetleg diétázol, vagy próbálsz mentesen étkezni, akkor a következő recept erre is jó megoldás lesz! Készítsd el ezt az epres krémes palacsintát a hétvégén. Biztos, hogy nem fogod megbánni!
Itt a tavasz, meg is érkezett az eperszezon! Végre újra a friss, magyar szamócát fogyaszthatjuk. Sokan belemártják a porcukorba az eperszemeket, de számos ínycsiklandozó édesség összetevője is ez az ízletes gyümölcs. Ma már azonban nem feltétlenül kell egy édességnek, desszertnek cukrosnak, egészségtelennek lenni. Például a nagy mennyiségű tojásfehérjét, 0% zsírt és 0% szénhidrátot tartalmazó ToTu tejtermék alternatívákkal remek, egyszerűen elkészíthető, proteindús epres desszertkrémeket, palacsinta-töltelékeket, shakeket készíthetünk, melyeket a diétázók, paleosok is bátran fogyaszthatnak.
Hozzávalók (kb. 8 darabhoz):
a palacsintához:
- 15 dkg tápióka keményítő
- 3 dkg finomra őrölt, blansírozott mandula
- 3 tojás (vagy 5 dkg teljes tojáspor 1,5 dl vízben feloldva)
- 4 dkg folyékony kókuszolaj
- 3,5 dl szénsavas ásványvíz vagy szóda
a töltelékhez:
- 3 doboz ToTu epres kanalasan krémes
a díszítéshez:
- csokiszósz
Elkészítés:
A palacsintához a szárazanyagokat összekeverjük. A tojást, a kókuszolajat és az ásványvizet elegyítjük. Hozzáadjuk a lisztkeveréket. Ízesítjük csipetnyi sóval, majd 10 percig állni hagyjuk. Kókuszolajjal kikent, felforrósított palacsintasütőbe merőkanálnyi masszát szétterítve mindkét oldalán kisütjük. Megkenjük az epres krémmel. Feltekerjük. Végül csokiszószt csurgatunk rá.
Ezeket a finomságokat is készítsd el:
Hozzászólás zárolva.