Hozzávalók:
- 7,5 dl vörösbor
- 3 dl tea
- 6-7 ek cukor (vagy ennek megfelelő méz)
- 1 rúd fahéj
- 6 szem szegfűszeg
- 4 szelet citrom- vagy narancskarika
Elkészítés:
Szokásos módon készítsd el a teát, és add hozzá szegfűszeget, a faféjat, majd édesítsd belátásod szerint. (Én szeretem a grúz teákat, mert karakteres az ízük!) Egy lábasban melegítsd fel a bort, majd szűrd bele a fűszeres teát. Kínáld narancs- vagy citromkarikával. Ugyanezt készítheted fehérborból is, ahhoz jobban passzol a citrom vagy a lime. Mellesleg úgy variálod, ahogy akarod! Vannak, akik szegfűborsot vagy csilit is raknak bele!
Vörösboros szarvascomb dödöllével
Fejedelmi falatokat továbbítok Nektek. A szarvas önmagában csodálatos alapanyag, hát még zalai módon felturbózva! Sztana Ferenc, a legismertebb zalacsányi séf ezt ajánlja az ünnepi asztalotokra!