Facebook hozzászólás

ÁLLATKERTEK ÉJSZAKÁJA

Pénteken állati vad éjszakád lehet

Mit rejtenek az állatvilág hálószobái, mit eszik a komodói sárkány, mitől aranyos a cukormókus, és még számtalan fontos kérdésre kaphatunk választ a nyár utolsó péntek estéjén. Ez – immár hagyományosan – az Állatkertek Éjszakájának dátuma. Idén ez augusztus 30-ára esik, vagyis a VIII. Állatkertek Éjszakájára ezen a héten pénteken lesz. Országszerte tizenkét település tizenhárom állatkertjében, vadasparkjában, állatos bemutatóhelyén várják majd a látogatókat különleges esti programokkal.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben péntek este 7 órakor nyitják meg a kapukat az Állatkertek Éjszakájára érkező látogatók előtt: a főbejáraton, az Elefántház melletti kapun és a Holnemvolt Vár kapuján is be lehet majd lépni. A különböző programok 11 utánig tartanak, és éjfélig lehet majd a kert területén maradni.

Az Állatkert több pontján az épületekre, a sziklafelszínre és a fák lombkoronájára vetített fényfestésben lehet majd gyönyörködni. A Főkapunál filmvetítés és arcfestés fogadja a látogatókat, de itt lesz a helyszíne a QuartzBox homok- és festékanimáció vetítésnek is. Az Ausztrálháznál közelről lehet majd ismerkedni az aranyos cukormókussal, a kuszkusszal és a szakállas agámával. A Pálmaházban kétszer is lesz trópusi vihar, a tóparti sétányon pedig a csillagos ég látnivalóival lehet majd ismerkedni avatott csillagászok, és persze teleszkóp segítségével. Lesz jégszobrász bemutató és fénytánc, illetve többféle zenés program, többek között a Kistehén zenekar fellépésével.

Komodói sárkány. Kép: pixabay
Komodói sárkány. Kép: pixabay

Rengeteg állatbemutató, látványetetés és tréning is lesz, így például oroszlánfóka tréning esti kivilágításban, elefánt tréning, zsiráf és orrszarvú etetés, sőt, látványetetést tartanak a cebui disznóknál, a komodói sárkányoknál, az aldabrai óriásteknősöknél és a kis tigrispitonoknál is. Több helyszínen lesz „éjszakai TAPI-ZOO”, ahol tapintható „állati alkatrészeket”, madártojásokat, különleges állatcsontokat vehetnek kézbe a látogatók.

Olá! Megjöttek az új rokonok!

Kubai rombuszkrokodil, Kép: flickr
Kubai rombuszkrokodil, Kép: flickr

Már láthatja a nagyközönség a kritikusan veszélyeztetett kubai, más néven rombuszkrokodilokat, akik nemrégiben érkeztek a Fővárosi Állat- és Növénykertbe. Az öt állat még nagyon fiatal, így hosszuk alig haladja meg a fél métert, de idővel két méternél is nagyobbra fognak nőni.

A Nagyszikla belsejében található Varázshegyben a denevéretetés és -bemutató, illetve „Állatok akcióban” etológiai bemutató mellett a hatlábúak birodalmával, valamint a levélvágó hangyákkal is meg lehet majd ismerkedni, sőt, egy tematikus program keretében még az állatvilág „hálószobatitkait” is kifecsegik az állatkerti munkatársak. A Hetedhét Palota tematikus játszóházban pedig barátságos nyuszik, bőrevő halak, és egy izgalmas bátorságpróba várja majd az érdeklődőket.

Az óriási érdeklődés miatt a szervezők azt kérik, hogy mindenki előre gondoskodjon jegyről!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 147

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!