Facebook hozzászólás
1 343

Furcsán hangzik, de már most komplett rajongótábora van.

Kovászos uborkás fagyit készített a bajnok

Koviubi a tölcsérben?!

A kovászos uborkás fagyi lesz a nyár slágere?

Fazekas Ádám neve nem csenghet ismeretlenül a fagyirajongók előtt, hiszen ő álmodta meg a díjnyertes Pisztácia Gyümölcsét, de a zöldfűszeres fetafagyija is sokak szívébe lopta be magát. Most azonban olyan újdonsággal rukkolt elő, amin sokan meghökkennek – aztán mégis repetát kérnek belőle. Koviubi a tölcsérben?!

A kovászos uborkás fagyi poénnak indult, de annyira megtetszett az embereknek, hogy a nyáron bekerül a kínálatba. Eredetileg egy főzőversenyre készült, ahol a vörösboros marhapörkölt és nokedli mellé szántuk. Elhoztuk a különdíjat, az embereknek pedig annyira bejött a fagyi, hogy sokan egy második gombócot is kértek belőle

– kezdi a koviubis hideg finomság történetét Fazekas Ádám.

Ezek után sejthető, hogy a kovászos uborkás fagyi nem klasszikus desszert: érdemesebb húsok mellé fogyasztani, így a grillpartik kiegészítője lehet. Akárcsak a Fazekas Cukrászda többi finomsága, a legújabb kreáció sem tartalmaz mesterséges adalékanyagot. És bár a cukor, vagy édesítőszer minden fagyi összetevője, az itt alkalmazott anyag édessé nem, inkább krémessé teszi a végeredményt.

Egy gyümölcs mégis része a receptnek, méghozzá az eper. Ám ez sem édesítőként, hanem a savtartalmával érvényesül, ami még intenzívebben kiemeli a kovászos uborka ízét.

Fazekas Ádám, kovácsos uborka fagylalt
Fazekas Ádám, a kovácsos uborka fagylalt megálmodója. Fotó: Terei Miklós


Falusi bácsi is visszajár érte

“A legnagyobb meglepetés számunkra, hogy ez a fagyi nem csak a budapesti, hanem a rétsági cukrászdában is sikert aratott. Van olyan nógrádi bácsi, aki finoman szólva szkeptikusan fogadta, hiszen ő még csak házi kovászos uborkát evett. Mégis azt mondta: ez irgalmatlan jó! Utána bejött a felesége is, aki el sem akarta hinni, a férje mit kóstolt. Ugyanezt a hatást tízféle különböző csokifagyival sem érhettük volna el” – meséli nevetve a cukrászmester.

Persze, számtalan más okunk is akad, hogy ellátogassunk a budapesti vagy rétsági Fazekas Cukrászdába: újra felbukkan a zöldfűszeres fetasajt-fagyi extraszűz olivaolajjal és himalájasóval, ahogyan a tiramisu fagyi mascarponéval és a tejmentes, 80 százalékos belga étcsokifagyi is. Az idei nyár újdonsága pedig az avokádó-citromfagyi, ami külön hozatott avokádópüréből készül.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!