Bujtatott gesztenyés muffin
„Mint azt már többször jeleztem, nem vagyok egy nagyon sütögetős, sütizős fajta manus. A lényeg viszont az, hogy amikor kell, akkor a legtermészetesebb módon előkaparok egy régi receptet, és azt használom alapnak, illetve próbálom feldobni, átvariálni, a lehető legegyszerűbb őrültségekkel.” Íme, az őrülten jó ételek alkotójának receptje!
Hozzávalók:
- 15 dkg puha vaj
- 15 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 1/2 cs vaníliás cukor (6g)
- 1/2 cs sütőpor
- 1/2 dl tej
- 2 db tojás
- 20 dkg gesztenyemassza
- csokipasztilla
- rum (aroma)
- fahéj
Elkészítés:
A vajat a porcukorral habosra keverjük, aztán hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral elkavart lisztet. Vaníliás cukorral és egy csipet fahéjjal ízesítjük, és 2-3 kanálnyi csokipasztillát is belekeverünk.
Egy 12-es muffin formát kibélelünk papírkapszlikkal, és ügyesen elosztjuk bennük a tésztát. A gesztenyemasszát pár csepp rummal összegyúrjuk és kis golyókat formázunk belőlük.
A gesztenyegolyókat a muffinok közepébe rakjuk (a nyers tésztába „ejtjük”) picikét lenyomkodjuk, majd 200 fokon, légkeveréssel, 18-20 perc alatt szépen megsütjük.
Ehhez már csak egy pohár pezsgő, egy csésze tea kell, és isteni a délután a barátokkal!
Kuglófom, avagy az osztrák konyha mennyei desszertje
Aki erre a fotómra ránéz, rögtön tudja, merre jártam! Igen, ez Ausztria. A német ROTO cég grazi nemzetközi sajtótájékoztatóján ezt is felszolgálták a délelőtti kávéhoz. Hozzá stájer alma és körte járt, igazán mennyei. Az osztrákok szerint a kuglóf saját specialitásuk, bár a babérokért a rómaiak és a franciák is ácsigóznak. Egy biztos, Ferenc József császár élt-halt a mazsolás változatért, … és minden más óbécsi sütiért. Remek recept adventre vagy karácsonyra is!
Hozzászólás zárolva.