Facebook hozzászólás
1 270

EGYÜNK TÖBB HALAT!

Édes-csípős afrikai harcsa

Sokszor találkozunk ezzel a felhívással, de igazából ez mondat mindig elsikkad. Amúgy meg milyen halat? Itt van például az afrikai harcsa. Tömör a húsa, nincs iszap íze, bátran lehet sütni, főzni, párolni. Érdemes kipróbálni, megkóstolni. Ezt a finomságot tálalhatod párolt rizzsel vagy zöldsalátával – ajánlja a maxkonyhaja.hu!

Édes-csípős afrikai harcsa, Kép: Szeiler Stúdió
Kép: Szeiler Stúdió

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Vágjuk a harcsafilét 4-6 szeletre. Keverjük össze a szójaszószt a halszósszal, a paprikakrémmel, a gyömbérrel és a citromfűvel.
  2. Forgassuk a halszeleteket a páclébe, és pár percet hagyjuk benne. Pucoljuk meg a répákat, vágjuk csíkokra, a pórét pedig fél karikákra.
  3. Melegítsük meg egy serpenyőben az olajat, és süssük meg a halszeletek mindkét oldalát 2-2 percig.
  4. Vegyük ki egy tányérra a megsült halszeleteket. Tegyük a répákat a serpenyőbe, és folyamatos keverés mellett pirítsuk pár pillanatig.
  5. Adjuk hozzá a póréhagymát, keverjük jól össze és 2 percig pirítsuk. Öntsük rá a megmaradt páclét, az ecetet és a kókusztejet.
  6. Forraljuk fel, és tegyük vissza a halszeleteket. Pároljuk még 4-5 percet, de óvatosan kevergessük, ne essenek szét a halszeletek.

Jó étvágyat hozzá! Max

Tejszínes halleves burgonyagombóccal

Tejszínes halleves burgonyagombóccal, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hal és burgonya (Fish&Chips), a klasszikus, más kivitelben, levesként. Nyilván amelyik páros sütve jól illik egymáshoz, az főzve sem lehet ellenség. Ismét egy olyan leves, ahol meg lehet mutatni a hal ezernyi arca közül egy újabbat. Ha ki tudunk lépni a halászlé, sült hekk (sicc!) és harcsapaprikás háromszögből, és egy kicsit nyitottak vagyunk, akkor rájövünk, mennyi minden kihozható egy jó alapanyagból.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!