AMI MINDIG BEJÖN
Francia tejszínes fokhagyma krémleves
Amikor egy leveshez nem kell tasak… Elképesztő, hogy mi mindent fordítanak le az élelmiszergyártók az instant megoldásra. Azt hiszem, ami nagyon meglepő volt számomra, az a bögrés-mikrós süti volt. Szóval azért ahhoz nem kellett különösebb gasztronómiai tudás, de mégis sikerült egy alutasakot körévarázsolni. Nyilván, tudja a multi, hogy mibe feccöl bele súlyos pénzeket. Pestiesen szólva ki van ez találva. Biztosan látják azt a vásárló közönséget, aki meg is fogja venni. Somogyi Zoltán Max ezért úgy döntött, akkor itt egy leves, amihez nem kell semmi különös tasak, csak egyszerűen el kell készíteni.
Hozzávalók:
- 12-15 dkg száraz kenyér
- 6 dl zöldség alaplé (készülhet kockából is)
- 4 dl tejszín
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- só, bors, kömény
Elkészítés:
- Lassan melegítsük fel az olajat kis lángon, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát. Kevergetve pároljuk meg, sózzuk és borsozzuk. A kenyeret vágjuk kockára, adjuk a fokhagymához, kevergetve pirítsuk meg. öntsük fel a zöldség lével. Ízesítsük tetszés szerint a köménnyel, és főzzük 10-12 percet.
- Adjuk hozzá a tejszínt, pár percet főzzük, majd egy botmixerrel dolgozzuk össze.
Max
Almakrémleves
Imádom a hideg konyhát. A sok hideg ételt is, és azt is, amikor a hűvös borongós esős őszi napon bemegyek a konyhába, begyújtom a gáztűzhelyt, és valami készül… Maxék is tombolnak az isteni almákban, ezért került most a mi menünkbe is ez a finomság.
Hozzászólás zárolva.