Facebook hozzászólás
337

Halat enne? 7 ünnepi receptet kínálunk

Sok szeretettel ajánljuk figyelmükbe ezt a válogatást, amelyet neves éttermek séfjeinek a Konyha & Fürdő számára komponált ünnepi menüsoraiból és saját receptgyűjteményünkből állítottunk össze. 

Rácponty

Hozzávalók: 1 kiló ponty, 2 kanál olaj, 15 deka füstölt szalonna, 1 kiló főtt burgonya, 1 nagy fej hagyma, 2 zöldpaprika, 1 nagy paradicsom, 3 deci tejföl, 2 evőkanál liszt, kevés pirospaprika, őrölt fehér bors, só.

Elkészítése: a szalonnát csíkokra vágjuk, felét kisütjük, majd a karikára főtt burgonyát a szalonnazsírral kikent tepsibe beleterítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a kisült szalonnadarabkákat. A pontyszeleteket bevagdaljuk, a résekbe füstöltszalonna-csíkokat rakunk, majd besózzuk, picit borsozzuk, és lisztben megforgatva a krumplira rétegeljük őket. Meghintjük vékonyra szelt hagyma- és zöldpaprika-karikákkal, a felszeletelt paradicsommal, megszórjuk pirospaprikával, s meglocsoljuk pici olívaolajjal vagy olvasztott vajjal. A lisztet tejföllel elhabarjuk, leöntjük vele a tepsi tartalmát, majd nem túl forró sütőben szép pirosra sütjük.

 

Rántott harcsa

spárgával

Hozzávalók: 1 kiló harcsafilé, 1 citrom leve, 2 egész tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, olaj, 1-1,5 kiló spárga, 8 deka vaj, 4 deci tej, 2 tojássárgája, 5 deka reszelt parmezán, pici reszelt szerecsendió.

Elkészítése: a megtisztított spárgákat 6 darabonként összefogjuk, zsineggel átkötjük, majd sós-cukros vízben – fejükkel felfelé állítva – megfőzzük. A forró vajban kissé megpirítunk egy evőkanál lisztet, felengedjük forró tejjel, majd forralva, kevergetve besűrűsítjük. Lehűtve belekeverjük a két tojássárgáját, sózzuk, és szerecsendióval ízesítjük. A főtt spárgakötegeket vajjal kikent tepsibe rakjuk, ráöntjük a mártást, megszórjuk reszelt parmezánnal, és sütőben szép pirosra sütjük. A besózott, citromlével megöntözött harcsaszeleteket bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.

 

Fogasszeletek

rákpörkölttel körberakva

Hozzávalók: 1 kiló fogasfilé, 30 deka tengerirák-farok, 25 deka gomba, 1-1 nagyobb zöldpaprika és paradicsom, 1 közepes fej hagyma, 3 evőkanál olaj, 10 deka vaj, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 3 kanál liszt, só, őrölt bors.

Elkészítése: a fogasszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk, és a vajban szép pirosra sütjük. Az olajból, apróra vágott hagymából, piros- és zöldpaprikával, paradicsommal, fokhagymával a szokásos módon pörköltalapot készítünk, beletesszük a rákhúst, s jól összeforraljuk. A megsütött fogasszeleteket tálra helyezzük, és a rákpörkölttel körberakjuk. Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával kínáljuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!