Kasztíliai sajtos gomba
Elsősorban szarvasmarha, juh, sertés és baromfi ételeiről híres a kasztíliai konyha. A magyarországnyi területű spanyol régió egészen egyedi ízeket kínál. Nem véletlen, hiszen egész Európában ott él a legtöbb őshonos állat. Ez a különleges előétel is helyi tejből és sajtból a legfinomabb, a spanyol piacok gombakínálatáról pedig már ódákat zengtem az Életforma oldalain. Azért próbáld meg, mert biztosan elvarázsolod az esti vacsivendégeidet! Hódításhoz pedig egyenesen kiváló!
Hozzávalók:
- 10 dkg gomba tisztítva, szeletelve
- 4 tojás
- 3 ek reszelt félkemény sajt
- 3 dl tej
- 1 ek zsemlemorzsa
- só, bors
Elkészítés:
Langyosítsuk meg a tejet. Keverjük hozzá a felvert tojásokat, adjuk hozzá a sajtot, majd a gombát. Sózzuk, frissen őrölt borssal jól megszórjuk. Vegyünk négy egyforma kis tálat vagy csészét vajazzuk ki, hintsük meg zsemlemorzsával, majd osszuk el bennük a masszát. Állítsuk a tálkákat egy kisebb tepsibe, öntsünk alá vizet úgy, hogy legalább 2,5 cm magas legyen a szint. Közepesen meleg sütőben kb. 20 percig süssük, addig amíg a massza meg nem kocsonyásodik. Hagyjuk kihűlni. Egyenként tányérra borítva, majd kedvünk szerint díszítve tálaljuk. Pompás előétel!
Jó étvágyat egy forró, mediterrán estéhez!
Mit súg a besugó a spanyoloknak?
Azért (is) jó Spanyolországba menni, mert bámulatos a konyhája! Roston sült halukat besugónak hívják, de amilyen viccesnek tűnik a neve, annyira finom! Én személy szerint nem tudtam vele betelni, de azt hozzá kell tenni, hogy tényleg csak a fás vagy faszenes parázson sült halak az igazán ízletesek! Na, készüljetek a hétvégi grillpartira!
Hozzászólás zárolva.