Facebook hozzászólás
1 915

ARCCAL KELETNEK

Kínai zöldségleves Maxtól

Ez itt Max egyik kedvenc keleti levese. Sokféle zöldséggel, egy kis halszósszal megbolondítva, tökéletes gyors leves. Arra figyeljünk, az elkészült levest már ne forraljuk, mert a keményítő összetörik, elveszti a hatását!

Kínai zöldségleves, Kép: Szeiler Gábor
Kép: Szeiler Gábor

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A hagymát, a kicsumázott paprikát és a répát vágjuk csíkokra. Az olajat melegítsük meg a wokban, és pár perc alatt pároljuk üvegesre a hagymát.
  2. Adjuk hozzá a répát és a paprikát is. Pirítsuk össze, keverjük bele a gyömbért és a fűszerkeveréket is. Öntsük fel a szójaszósszal és a zöldség lével.
  3. Főzzük 5-6 percet, közben a keményítőt oldjuk fel egy deci hideg vízben. Vegyük le az energiát takarékra, és sűrítsük be a keményítővel.

Jó étvágyat kíván hozzá: Max!

...egy tál dödölle, ettél belőle?… én igen!

Dödölle lábasban, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Huh, mennyiszer mondtuk a mondókát annak idején. Most meg mennyire szeretjük! Dödölle, köret, de alkalmas egytálételként is. Származását tekintve, valahol Vas-Zala megye határán, mi konkrétan göcseji dödölle néven ismerjük, és azt írja a szakirodalom, hogy tejfölös paradicsom salátával pompás nyári vacsora is lehet, de felséges csak simán tejföllel nyakon öntve. Elkészítése izmos munka, jelen esetben úgy határoztuk meg az adagot hogy, másnapra is maradjon, és simán tejföllel fogjuk megenni (még így is maradt belőle!).



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!