Egyszerű az elkészítése
Mézes mázas sült oldalas
Ki tudna ellenállni egy finom, ropogós, sült oldalasnak? Biztosak vagyunk benne, hogy ennek az ételnek rengeteg rajongója van. Pont ezért is jöjjön egy recept, melyben a hagyományos változatot kicsit megbolondítjuk.
Amerika szerte is szívesen fogyasztják ezt fogást, főként Barbecue mázzal megkenve, mely erős füstöst ízt kölcsönöz a húsnak. Ám mi most ennél kicsit szolidabb verziót választottunk.
Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas
15 dkg paradicsompüré
2 evőkanál mustár
5 evőkanál méz
1 evőkanál balzsam ecet
2 evőkanál olíva olaj
kevés csilipehely
só, bors,
Elkészítés:
Elkészítjük a pácot, amivel majd bevonjuk a húst. Ehhez összekeverjük a paradicsompürét, a mustárt, a mézet, az olíva olajat és a balzsam ecetet, majd sóval, borssal és ízlés szerint csilipehellyel ízesítjük . A húst megmossuk, sóval és borssal ízesítjük, majd bepácoljuk az elkészített keverékkel. Lefedjük, legalább 3-4 órán keresztül a hűtőben érleljük. Még finomabb és omlósabb lesz, ha már előző este a pácba tesszük. Tepsibe helyezve beborítjuk alufóliával, majd kb. 190 fokon, készre sütjük. Az utolsó 20 percben vegyük le a fóliát, hogy a hús kellően megpiruljon. Káposzta salátával vagy friss kevert salátával kínáljuk.
Még több recept:
Juhtúrós sztrapacska szalonnával meghintve
Székelygulyás füstölt kolbásszal
Hozzászólás zárolva.