Facebook hozzászólás
1 282

Finom, olcsó és egyszerű elkészíteni

Csirkemájrizottó sütőben átsütve

Nekünk magyaroknak mindenre van egy saját verziónk, így van ez például a rizottóval is. Egészen másképpen csináljuk, mint az olaszok, de az összetevők listája azért alapvetően megegyezik. Jöhet egy májas változat?

Ha májból készítünk rizottót, akkor a rizst mindenképpen külön kell megpárolnunk, a máj ugyanis nem bírná azt a hosszas főzési folyamatot, mely a rizs puhulásához szükséges. A következő ételt egyébként csinálhatjuk bármilyen májból, használhatunk hozzá liba- vagy sertésmájat is tetszés szerint, mi most a csirkemájat választottunk.

Csirkemájrizottó sütőben átsütve
(Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
25 dkg csiperkegomba
20 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
10 dkg zsír vagy olaj
5 dkg vaj
1 dl fehér bor
10 dkg reszelt sajt
só, bors, őrölt majoránna

Elkészítés:

A májat megmossuk és kockára vágjuk. A gombát és a vöröshagymát is megtisztítjuk és felvágjuk. A hagymát zsíron vagy olajon lepirítjuk, majd ha már aranysárga hozzáadjuk a májat és a gombát, erős tűzőn pirulásig sütjük. Aztán mehet hozzá a zöldborsó  és a fehér bor is. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt majoránnával. Ha elpárolgott a bor, akkor hozzákeverjük a már előre megpárolt rizst, meghintjük sajttal. 5 db csészét kivajazunk, beletöltjük a rizottót, majd pár percre a forró sütőbe helyezzük. Ha kész, óvatosan kiborítjuk a formákból és ismét megszórjuk reszelt sajttal. Ízlés szerint paradicsommártással körítve tálalhatjuk.

Még több rizses recept:

Bácskai rizses hús jó sok lecsóval
Rizsleves finom zöldségekkel

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!