ROSTON SÜLT A GRILLPARTIRA
Mit súg a besugó a spanyoloknak?
Azért (is) jó Spanyolországba menni, mert bámulatos a konyhája! Roston sült halukat besugónak hívják, de amilyen viccesnek tűnik a neve, annyira finom! Én személy szerint nem tudtam vele betelni, de azt hozzá kell tenni, hogy tényleg csak a fás vagy faszenes parázson sült halak az igazán ízletesek! Na, készüljetek a hétvégi grillpartira!
Hozzávalók:
- 1 kg dévérkeszeg
- 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
- 2 citrom leve
- 7 ek olaj
- só
Elkészítés:
Készítsük elő a grillsütőt, és „gyártsunk” faszenes parazsat. Olajozzuk, és sózzuk be a halakat. Süssük 10-10 percig mindkét oldalát. Jó, ha halsütő rácsot használunk, mert úgy biztosan nem esik szét forgatáskor. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és pirítsuk meg benne a fokhagymát. Kapjuk le a tűzről, majd öntsük nyakon a citromlével. Tegyük tálra a halakat, majd öntsük nyakon ezzel a citromos, foghagymával. Pirítóssal vagy párolt krumplival tálaljuk.
Könnyű, tonhalsaláta friss zöldségekkel
Amióta tombol ez a nagy meleg, nem kívánunk semmi nehéz ételt. Ebédre vagy vacsorára egy villámgyorsan összedobott egyszerű salátával beérjük, sok friss zöldséggel és hangulattól függően hússal vagy halfélékkel dúsítva. Ezt a receptet ajánlja Pammer Lívia ebben a melegben!
Hozzászólás zárolva.