>
Facebook hozzászólás

NYÁRI NAPOKHOZ

Könnyű, tonhalsaláta friss zöldségekkel

Amióta tombol ez a nagy meleg, nem kívánunk semmi nehéz ételt. Ebédre vagy vacsorára egy villámgyorsan összedobott egyszerű salátával beérjük, sok friss zöldséggel és hangulattól függően hússal vagy halfélékkel dúsítva. Ezt a receptet ajánlja Pammer Lívia ebben a melegben!

Könnyű tonhalsaláta, Kép: Pammer Lívia
Könnyű tonhalsaláta, Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A jégsalátát alaposan megmossuk, és keskeny csíkokra vágjuk. A paradicsomokat cikkekre, a lila hagymát karikára vágva ráhalmozzuk a jégsalátára, majd a sós levet leöntve a tonhaldarabokat ízlés szerint ráadagoljuk. A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, cikkezzük, és a salátánkhoz adjuk. Friss citrom levével ízlés szerint átcsorgatjuk, borsozzuk, és kevés olívaolajjal átlocsolhatjuk. Magában, vagy pirított kenyérszelettel kínáljuk. A gyerek  azt mondta, anya ez ”perfetto ” 🙂

Az étel glutén-, laktóz- és cukormentes!

Ehhez kíván jó étvágyat Pammer Lívia!

Porchetta Pammer Livi konyhájából

Porchetta, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…

Nem egy tipikus decemberi hétvége lesz a mostani!

Változékony az idő, esik az eső, néhol szállingózik a hó. A lehűlés megérkezett, de nem lesz tartós: a hétvégére…
1 / 1 509

CSALÁD

Sümi, a kisfiú, aki múzsa lett

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond… De valóban így van? Nem igazán. Minden bölcsis és ovis életében gyorsan eljönnek azok a pillanatok, amikor muszáj saját magának…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Saláták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!