DOBJUK ÖSSZE GYORSAN!
Mustáros-sajtos csirkemell
Csirkemellfilét készítettem, és hogy ne akadjon meg a torkunkon, kitaláltam rá egy igencsak kedvemre való, pikáns ízű sajtos-tejszínes- mustáros fedést, amitől igazán szaftos lett, és az íze sem volt elhanyagolható. Mindemellett glutén- és laktózmentes is lett, így diétába is kiválóan beilleszthető étel.
Hozzávalók:
- 2 filézett csirkemell
- 2,5-3 dl laktózmentes tejszín
- 25 dkg laktózmentes gouda sajt
- 4 ek mustár
- só
- zsiradék
- körethez rizs
Mézes-mustáros füstölt sült csülök Mártinál
Ajándékba kaptam nemrég egy fantasztikus füstölt csülköt. Végre tehát eljött az alkalom, hogy kipróbáljam a lőrinci nagyim nemrég fellelt receptjét. Nem bonyolult, mégis nagyon finom, és olyan illatok terjedtek otthon, hogy még a szomszéd kutyája is feltűnő érdeklődést mutatott az alkotás iránt.
Elkészítés:
A csirkemelleket szeletekre vágtam, majd besóztam. A tepsit kikentem zsírral, belefektettem a csirkemelleket. A tejszínt kikevertem a mustárral, belereszeltem a sajtot, alaposan elvegyítettem, és a tepsibe fektetett csirkemellekre halmoztam a kapott masszát. 150 fokon aranyszínűre sütöttem . Gyors rizst főztem ki mellé köretnek. Így aztán ez tényleg egy gyors, ráadásul egyszerű étel.
Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia
Hozzászólás zárolva.