Facebook hozzászólás
1 114

LÉLEKMELEGÍTŐ

Nem hétköznapi hentestokány

Attól nem hétköznapi, hogy nem én készítettem, hanem a barátnőm. Mellesleg, remekül és nagyon praktikusan főz! Ráadásul ilyen hűvösben kifejezetten jól esik az ember lelkének ez a melegség, szaftos, finomság! Egy óra alatt kész az egész, és másnap csak melegíteni kell!

Hentestokány, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Csíkokra vágjuk a húst és a szalonnát. A szalonnát feltesszük pirítani, ha kevés a zsírja, adunk hozzá olajat, és dobjuk rá a hagymát. Pirítsuk üvegesre. Most jöhet a fokhagyma, a paradicsompüré, majd a hús. Megsózzuk, megborsozzuk. Közepes lángon, néha megkeverve, fedő alatt készre pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk az uborkát, és így pároljuk még vagy öt percig.  csemegeuborkát, és ezzel pároljuk további 5 percig. Tarhonyát, szarvacskatésztát vagy rizst adunk mellé, és meghinjük a petrezselyemmel.

Jó étvágyat!

Sonkás-tarjás másképp Márti sütőjéből

Póréhagymás rakottas, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Kaptam egyszer egy szenzációs receptet, de valahogy soha nem állt helyre az én konyhámban. Tudtam, hogy jó lehet az eredeti, a végeredmény sem volt csúfos, de még mindig vártam az igazi ízeket. Szerintem most sikerült!! Próbáld ki!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!