LÉLEKMELEGÍTŐ
Nem hétköznapi hentestokány
Attól nem hétköznapi, hogy nem én készítettem, hanem a barátnőm. Mellesleg, remekül és nagyon praktikusan főz! Ráadásul ilyen hűvösben kifejezetten jól esik az ember lelkének ez a melegség, szaftos, finomság! Egy óra alatt kész az egész, és másnap csak melegíteni kell!
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéstarja
- 10 dkg húsos szalonna
- 10 dkg csemegeuborka csíkokra vágva
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 csokor petrezselyem apróra vágva a tálaláshoz
- só, bors
Elkészítés:
Csíkokra vágjuk a húst és a szalonnát. A szalonnát feltesszük pirítani, ha kevés a zsírja, adunk hozzá olajat, és dobjuk rá a hagymát. Pirítsuk üvegesre. Most jöhet a fokhagyma, a paradicsompüré, majd a hús. Megsózzuk, megborsozzuk. Közepes lángon, néha megkeverve, fedő alatt készre pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk az uborkát, és így pároljuk még vagy öt percig. csemegeuborkát, és ezzel pároljuk további 5 percig. Tarhonyát, szarvacskatésztát vagy rizst adunk mellé, és meghinjük a petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Sonkás-tarjás másképp Márti sütőjéből
Kaptam egyszer egy szenzációs receptet, de valahogy soha nem állt helyre az én konyhámban. Tudtam, hogy jó lehet az eredeti, a végeredmény sem volt csúfos, de még mindig vártam az igazi ízeket. Szerintem most sikerült!! Próbáld ki!
Hozzászólás zárolva.