Facebook hozzászólás

SPANYOL FINOMSÁG

Asztúriai babpörkölt

Mély, kelta hagyományai vannak az asztúriai konyhaművészetnek. Ebből természetesen nem maradhat ki a fehér bab és a kolbászuk, a chorizo sem. Fabada az elnevezése a leveses, de inkább pörköltes ételnek, amit cserépedényben készítenek. Íme a legegyszerűbb változat, amit spanyol tapasztalataim után egy kicsit magyarra fordítottam…

Asztrúriai bableves, Kép: wikipedia
Kép: wikipedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Ahogy nálunk, áztassuk be a babot még előző este. Lecsepegtetjük, majd, ha tényleg nagyon autenkikusak szeretnénk lenni, cserépedénybe tesszük, és annyi vizet engedünk rá, hogy éppen ellepje. Jöhet hozzá a füstölt sonka, majd a kolbász. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, és egy órán át lassú tűzön főzzük sütőben vagy kemencében. Ekkor jöhet rá a hasábra vágott krumpli, a felkarikázott répa és hagyma, illetve a szép vékony szeletekre vágott káposzta. Ha esetleg nagyon elfőtte volna a levét, önts utána egy pici forró vizet. Tégy rá fedőt, ha cserépedényben készíted, feltétlenül a cseréptetőt, és szép, lassú tűzön főzd még másfél órát. A végén pirított kenyérszeletekkel tálald.

Jó étvágyat!

Mit súg a besugó a spanyoloknak?

Besugó, Kép pixabay
Kép: pixabay

Azért (is) jó Spanyolországba menni, mert bámulatos a konyhája! Roston sült halukat besugónak hívják, de amilyen viccesnek tűnik a neve, annyira finom! Én személy szerint nem tudtam vele betelni, de azt hozzá kell tenni, hogy tényleg csak a fás vagy faszenes parázson sült halak az igazán ízletesek!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már…

Csak 108 lépés az életért: ez azért buli

Testet-lelket megújító, különleges mozgásra hív a 25 éves Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság. 2019. szeptember…
1 / 1 496

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 147

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!