>
Facebook hozzászólás

ÜNNEPI FINOMSÁG

Pünkösdi süti a nagyitól

Imádta a nagyim ezt a nem túl bonyolult sütit. Nem tudom, honnan a recept, de az biztos, a múlt század pünkösdi napjait – vallástól függetlenül – szívesen aranyozták be ezzel a finomsággal. Próbáljátok ki, mert isteni lesz egy könnyed délutáni teához!

Mogyoró megtörve, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat, és jól gyúrjuk össze. A végén nyújtsuk ki a tésztát kisujjnyi vastagságúra. Derelyemetélővel vagy késsel vájunk belőle háromszögletű darabokat. Tetejüket kenjük be tejfölös tojással, majd szórjuk meg a mogyoróval. Süssük lassan szép sárgára. Amint kész, még melegen szórjuk meg vaníliás cukor és porcukor keverékével.

Mogyorós kenyér – a gyerekek kedvence

Mogyoró, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Nem, ez nem a mogyorókrémes, hanem a benne sült mogyorós kenyér. Kétféle lisztből készült, és a gyerekek uzsonnás dobozának kedvelt lakója lesz. Az otthon sütött finomságnál nincs is jobb!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Élet fiatalkori demenciával

Az 53 éves Carolnál három évvel ezelőtt állapították meg a fiatalkori demenciát. Tizenöt éve él férjével, Malcolmmal boldog házasságban. Megmutatjuk, hogyan, mert nem ők az egyedüliek, akik ilyen…
1 / 212

OTTHON

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…

Nyissunk ablakot a városi legendákra

Amikor lakásfelújításon vagy épp építkezésen gondolkozunk, az ablakok sokszor nagyon kis hangsúlyt kapnak a…
1 / 350

CSALÁD

Az állatoknak is van lelkük!

- Az állatoknak is van lelkük, szellemük – vallja Dr. Németh József állatorvos. A Patadoki néven is ismert homeopata orvos a megelőzésben hisz, ennek ellenére sok olyan állat…
1 / 140

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!