Facebook hozzászólás
1 520

GYORSAN, FINOMAT

Sertéskaraj tejszínes gombaraguval laktózmentesen, gluténmentesen

Kicsit megbetegedett Pammer Livi, de mert ennek csak kell, így gyorsan összerakta ezt a glutén- és laktózmentes főételt, omlósra sült karajszelettel, sok-sok csiperkegombával, finom selymes tejszínes szósszal és aranyló hasábburgonyával. Csak rá kell nézni, és megszólal!

Sertéskaraj tejszínes gombaraguval, kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Erdei gombás-cukkinis pulykás masnitészta

Erdei gombás masnistészta, Kép: gallicoop
Kép: gallicoop

Számos, szezonális alapanyaggal kombinálható a pulykahús! A gomba különösen alkalmas a párosításra. A kettő meg egyenesen omlik szét a szádban. Irány a piac vagy a közért! Már most érzem az orromban az illatokat! 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd zsiradékon üvegesre-puhára pároljuk. A gombát alaposan megmossuk, szeleteljük, és a hagymára helyezzük. Sózzuk, borsozzuk, én ételízesítő helyett porított vargányával ízesítettem, felöntöttem vízzel, és puhára főztem. 1-2 evőkanálnyi rizslisztet kikevertem laktózmentes tejszínnel (kb. 1-, 1,5 dl), és hőkiegyenlítés után a gombához kevertem, közepesen sűrű mártást kaptam. A karajszeleteket enyhén kiklopfoltam, sóztam, enyhén borsoztam, majd rizslisztbe forgatva kevés zsiradékon puhára sütöttem. A hasábburgonyákat bő zsiradékban aranyló színűre sütöttem, papírtörlőre szedtem, és enyhén átsóztam.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!