Facebook hozzászólás
1 421

KARCSÚSÍTÓ FOGÁS

Sertésszűz bazsalikomos karfiolpürével Pammer Lívia konyhájából

Csodás, friss sertésszüzeket kaptam, amihez a maradék blansírozott karfiolokat és egy kevés brokkolit felhasználva bazsalikomos pürét készítettem. Diétába kiválóan beilleszthető, és egyszerűen elkészülő étel – nem mindennapi ízekkel. Kis kiegészítésként lilahagymás paradicsomot is tálaltam mellé.

Sertészűz bazsalikomos krumplipürével, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Vörös tonhalsteak baconszalonnába tekert spárgával Pammer Livitől

Tonhalstake spárgával, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Születésnapi vacsorát készítettem, ugyanis megint egy évvel korosabb lettem gondoltam, adjuk meg a módját. Egészen különleges nagyon finom vörös tonhalat készítettem minimális fűszerezéssel , szaftosra sütve olyan körettel, hogy az egész vacsorát bűntudat nélkül ehettük! Jó ez csak vicc volt.. Fotózáskor vettem észre, hogy szívecske alakú a tonhalsteak amit a tányérra tettem…

Elkészítés:

A sertésszüzeket az esetlegesen rajta maradt hártyáktól megszabadítjuk, majd  sózzuk, borsozzuk. Fél órát állni hagyjuk, majd kevés zsiradékon hirtelen megkérgezzük minden oldalon. Deszkára fektetve, konyharuhával letakarva, 15 percig pihentetjük. Előmelegített sütőben letakarva sütjük. Én úgy szeretem, ha már nem rózsaszínű, de még teljesen szaftos a belseje, épp csak átlépi azt a határt, amikor már nem rózsaszín de nem is száraz. Ha ezzel elkészülünk, deszkán letakarva pihentetjük tovább.

A karfiolrózsákat és a brokkolit alaposan megmossuk, és sós-fehérborsos vízben puhára főzzük. Karfiolokból 4-4 nagyobb rózsát, brokkoliból kettő közepes rózsát használtam fel. Egy magas falú tálba vagy késes aprítóba tesszük a megfőtt zöldségeket, a pucolt fokhagymagerezdet és egy közepes nagyságú friss bazsalikom levelet  Erre ráöntünk 1dl tejszínt, és pürés állagúra dolgozzuk kézi botmixerrel vagy a késes aprítóval.  Ha túl sűrű, mehet bele még tejszín.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!