EGY JÓ KIS EBÉD
Tárkonyos sertésmáj – egy kis csavarral
Ismét egy klasszikus étel, illetve annak indult… Ez van, már semmit se tudok úgy elkészíteni, ahogy „kell”. Na jó, ez csak vicc, de akkor is. …És valóban, mindig úgy KELL? Csak úgy lehet? Nem értem… Ilyen tépelődések közepette főz Steffel Csaba. Nézzük, mi lesz belőle?
Hozzávalók:
- 70 dkg sertésmáj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 1 ek mustár
- liszt
- tárkony
- bors, só
- rizibizi
Elkészítés:
A szalonnát felcsíkozzuk, és egy kevéske zsiradékon megpirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A megtisztított sertésmájat és a vöröshagymát csíkokra, illetve félkarikákra vágjuk, majd a visszamaradt zsiradékon, együtt, elkezdjük pirítani. Amikor a máj elveszti nyers színét, megszórjuk egy evőkanálnyi lisztel, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi (inkább kevesebb), hozzáadjuk a mustárt, borssal és tárkonnyal ízesítjük, és alaposak kiforraljuk. A májat ne főzzük sokat, mert keményedik. Tálalás előtt belekeverjük a szalonnát, szükség szerint sózzuk, és rizibizivel kínáljuk. (Aki szereti, több mustárt is használhat!) Ehhez kíván jó étvágyat Steffel Csaba!
Kedvencünk, a máj
Enni vagy nem enni, ez itt a kérdés. Mármint a belsőségek közül a májat. Tudvalévő ugyanis, hogy a máj a szervezet méreganyagainak kiszűrésére szolgáló szerv, és mint ilyen, nem biztos, hogy túlságosan egészséges.
Hozzászólás zárolva.