Facebook hozzászólás
292

Csicseri borsó saláta

Íme egy egyszerű és gyors recept, hogy megkóstolhassuk ezt a csodanövényt!… Ráadásul ideális vendégváró például, hiszen kötelező jó előre elkészíteni!

A csicseri borsó rendkívül gazdag telítetlen zsírsavakban, és növényi fehérjékben. Segít megelőzni a potencia zavarokat és erősíti a férfiasságot, kiváló hasmenés ellen, por alakban sebfertőtlenítő és gyógyítja a furunkulust.

Hozzávalók:

1 doboz (kb. 400 gr.) zöldhüvelyű zöldbab konzerv

1 doboz (kb. 400 gr.) csicseri borsó konzerv

1 doboz (kb. 400 gr.) vörösbab konzerv

1 doboz (kb. 400 gr.)  szemes kukorica konzerv

1 közepes fej vöröshagyma vékony karikákra szeletelve

1 zöld paprika vékony csíkokra szeletelve

Fél bögre zöld, magozott olívabogyó, feldarabolva

Fél bögre fekete olívabogyó feldarabolva (fakultatív)

Vinaigrette öntethez:

Fél bögre (kb. 125 ml) oliva olaj

Negyed bögre (kb. 65 ml.) fehérbor ecet

Egyharmad bögre (kb. 74 gr.) cukor

Másfél kávéskanál (kb. 7 gr.) só

Negyed kávéskanál (kb. 1 gr.) bors

Negyed kávéskanál (kb. 1 gr.) mustármagpor

Nyolcad kávéskanál (kb. 2 gr.) őrölt cayenne bors

Elkészítés:

Keverjük össze a zöldségféléket, a hagymát, a paprikát és az oliva bogyókat egy megfelelő méretű nagy tálban.

Keverjük össze alaposan a vinaigrette öntet alkotóit egy másik, kisebb tálban, majd öntsük a zöldségekre.

Majd tegyük a hűtőbe legalább 6 órára, hogy jól összeérjenek, marinálódjanak a zöldségek az öntettel.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!