Csípős borzas csirkecomb
Ez a recept nem azonos az éttermekben kínált borzassal. Sokkal ízdúsabb, azaz ízletesebb és tartalmasabb. Arra ügyeljünk, hogy a felezett csirkecombok ne legyenek nagyok, inkább közepes méretűek!
– 8 db csirkecomb
– 5 db burgonya
– 1 fej vöröshagyma
– 1 csokor kapor
– 5 evőkanál finom liszt
– 2 db tojás
– 3-4 gerezd fokhagyma
– 1 evőkanál erőspaprika-krém
– 1 evőkanál mustár
– 2 evőkanál Piros arany
– ízlés szerint só
– igény szerint étolaj
– 2 db zöldpaprika
– 1 db erős paprika
– 2 db kaliforniai paprika
– 1 szál póréhagyma
– 1 db padlizsán
– 1-3 db paradicsom
Elkészítése:
Először a csirkecombokat pácoltam be az összenyomott fokhagyma, erőspaprika krém, mustár, Piros Arany keverékével. Egy órát állt, pontosabban annyit, míg el nem készült a padlizsános paprikás köret. Ehhez a grillen a tárcsát használtam: előbb némi olajon megpároltam a karikára vágott pórét, majd az összes hozzávalót vékonyra szeletelve ráöntöttem. Jó félórát vett igénybe, míg igen kicsi parázson lassan átpárolódott a zöldség, éppen annyira, hogy még egy-egy paprikaszelet ropogós maradjon. Míg ez készült, lereszeltem a meghámozott krumplikat meg a hagymát, s a liszttel, sóval, felvert tojásokkal, apróra vágott kaporral egy masszát készítettem. (A krumplis masszát frissen kell elkészíteni, máskülönben a burgonya levet ereszt, s emiatt folyós lehet.)
Egy merőkanál segítségével a csirkecombokat a krumplis masszába merítettem, bőséges mennyiségű olajat hevítettem, majd a forró olajba csusszantottam. Mintegy félórán keresztül sütöttem, míg meg nem barnult. A borzas csirkét a párolt zöldséges ágyon tálaltam, s fehérbort kínáltam hozzá.
Hozzászólás zárolva.