Még egy kis különlegesség húsvétra! Füstölt, pácolt fürjtojással készült saláta pikáns tormás dresszinggel
Ugyanakkor az is jó ebben a receptben, hogy nyugodtan elkészíthetjük tyúktojással is, persze arányosan kevesebbel, és a vékonyra szeletelt sonkát is lehet helyettesíteni vastagabb füstöltsonka-szeleteket felkockázva. Picit más lesz az íze, de a sok friss zöldség és az öntet megteszi a magáét!
Persze akkor sem történik semmi, ha nem szombat estére készítjük el ezt a salátát, hiszen másnapra akár az előző napi ünnepi vacsora maradékát felhasználva is új ízekkel örvendeztethetjük meg a családot vagy a vendégeket.
Íme, a pikáns húsvéti saláta receptje!
Hozzávalók:
1 nagyobb fej saláta, A dresszinghez:
12 füstölt főtt fürjtojás 4 evőkanál ecetes torma
12 szelet vékony sonka 4 evőkanál majonéz
12 koktélparadicsom 4 evőkanál joghurt
1 kaliforniai paprika 1 evőkanál méz
1 csomag újhagyma só, bors, olívaolaj
1 csomag retek
A pármai sonka friss sárgadinnyével húsvétkor is az olaszok egyik kedvelt csemegéje.
A mediterrán országokban a főtt, sült sonka mellé déligyümölcsöket és porcukorban megforgatott aszalt datolyát adnak.
Északabbra igen népszerű a kifliburgonyából készült hagymás krumplisaláta, a lengyelek pedig, akiknél szintén elengedhetetlen húsvétkor a sonka, többnyire hideg babsalátával tálalják.
Hozzászólás zárolva.