Sertésdagadó fahéjas aszalt gyümölcsökkel töltve
A nyári hőségben nem tanácsolt nehéz ételeket fogyasztani, de a hús hozzá tartozik a kiegyensúlyozott táplálkozásunkhoz. Egy igazi ínyencség a húsételek szerelmeseinek.
Hozzávalók:
1,5 kiló felszúrt dagadó,
10-10 deka aszalt alma, körte,
sárgabarack, szilva, datolya,
késhegynyi őrölt fahéj,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 tojás, só,
4 deci húsleves,
2 deci száraz fehér bor,
pici fehérbors, olaj.
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöket néhány órára vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük, apróra vagdaljuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást, a fahéjat, sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük a masszával a dagadót, majd összetűzzük a nyílást, és kívül is sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd a sütőlevével együtt sütőedénybe tesszük. Aláöntjük a húslevet és a bort, nem túl erős tűzön időnként locsolgatva puhára sütjük. Ha kész, a levét leöntjük, ételsűrítővel besűrítjük, esetleg pici tejszínnel vagy tejföllel finomítjuk, majd tálkába téve a felszeletelt hússal tálaljuk. Vajas krumplipürét kínálunk hozzá.
Hozzászólás zárolva.