Facebook hozzászólás
1 202

Sertésdagadó fahéjas aszalt gyümölcsökkel töltve

A nyári hőségben nem tanácsolt nehéz ételeket fogyasztani, de a hús hozzá tartozik a kiegyensúlyozott táplálkozásunkhoz. Egy igazi ínyencség a húsételek szerelmeseinek.

Kép: Pixabay

Hozzávalók:

1,5 kiló felszúrt dagadó,

10-10 deka aszalt alma, körte,

sárgabarack, szilva, datolya,

késhegynyi őrölt fahéj,

2 evőkanál zsemlemorzsa,

1 tojás, só,

4 deci húsleves,

2 deci száraz fehér bor,

pici fehérbors, olaj.

Elkészítése:

Az aszalt gyümölcsöket néhány órára vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük, apróra vagdaljuk. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a tojást, a fahéjat, sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük a masszával a dagadót, majd összetűzzük a nyílást, és kívül is sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben forró olajban mindkét oldalát elősütjük, majd a sütőlevével együtt sütőedénybe tesszük. Aláöntjük a húslevet és a bort, nem túl erős tűzön időnként locsolgatva puhára sütjük. Ha kész, a levét leöntjük, ételsűrítővel besűrítjük, esetleg pici tejszínnel vagy tejföllel finomítjuk, majd tálkába téve a felszeletelt hússal tálaljuk. Vajas krumplipürét kínálunk hozzá.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Nőként kiemelt szerepe van a jó alvásnak

Az alvás nem csupán a pihenés eszköze, hanem a szervezet regenerációjának és kiegyensúlyozott működésének…

Olívaolajjal a női egészségért

Az olívaolaj a mediterrán konyha egyik jellegzetes alapanyaga, ám nem csak a konyhában vehetjük hasznát. De ne…
1 / 3 465

GASZTRO

STÍLUS

A mechanikus férfi karórák titkai

A mechanikus órák világa varázslatos és izgalmas, különösen azok számára, akik értékelik a hagyományokat és a…

Női balerina cipők őszre – hogyan viseld őket, hogy mindig gyönyörű legyél?

Az őszi hónapok beköszöntével sokan a melegebb, zártabb lábbelik felé fordulnak, de a női balerina cipők továbbra…
1 / 631

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!