Facebook hozzászólás
431

Utolsó pillanatos desszert: kókuszkrém áfonyával

Sem idő, sem energia nincs már egy újabb finomságot elkészíteni a sokadik ünnepi vendégségre? Ez a kókuszkrém végtelenül egyszerű, szép poharakban szervírozva viszont igen látványos.

Kép: Bálint Csemegék

Hozzávalók:

40 dkg kókuszreszelék
4,5 dl főzőtejszín
4 dkg étkezési keményítő
édesítőszer vagy méz ízlés szerint
1 csomag tőzegáfonya csemege

Elkészítés:

A kókuszreszeléket a főzőtejszínbe beleszórjuk és addig főzzük, míg krémes állagú lesz. Édesítjük és üveg tálkába, vagy kelyhekbe töltjük és kihűtjük. A tőzegáfonyát 2 dl vízben felfőzzük és étkezési keményítővel krémesre sűrítjük, majd édesítjük. A kihűlt gyümölcsmártást a kókuszkrém tetejére öntjük és dermedésig a hűtőben pihetnetjük.

A recept forrása: Bálint Cseppek



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!