Így a gyerek is megeszi a brokkolit!
A sokszor utálkozva fogadott brokkolit bebugyolálva és ízesítve sokkal inkább hajlandók elfogadni a gyerekek. Érdemes megpróbálkozni ezzel a recepttel, valamint azzal a további nyolcvannal is, amely a brokkolis batyu mellett Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, ismét kapható könyvében találhatók.
Hozzávalók
● 1 csomag mélyhűtött leveles tészta
● 50 deka brokkoli
● 20 deka sonka
● 1 kis doboz tejföl
● 1 tojás
● reszelt sajt
● só, bors
Elkészítése
Terítsünk ki kész levelestészta-lapokat, és vágjuk 8 egyenlő részre (például derelyevágóval). A brokkolit kevés vízben pároljuk 5-8 percig, majd szűrjük le. Keverjük össze a tejfölt a brokkolival és az apróra vágott sonkával, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Kanalazzunk rá a tésztakockákra jó nagy adagokat, majd a tésztalapok sarkait középre hajtsuk be, csavarjunk rajta egyet, és nyomkodjuk le. A felvert tojással kenjük meg a tésztát, és szórjunk rá reszelt sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben legfeljebb 10 perc alatt készre pirul.
Ehhez a recepthez többféle tepsi közül válogathat
az Életforma Shopban!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.