Facebook hozzászólás
286

Igazi finomság: csokimousse friss eperrel, tojáslikőrtükrön

Keverem-kavarom, és isteni desszert lesz belőle! Ráadásul fantasztikusan jól néz ki! Most már friss eperből is van bőven, úgyhogy munkára fel, készítsd el ezt a finomságot!

Kép: Piac & Profit/Fényes Gábor

Hozzávalók
20 deka fekete csokoládé
4 deci tejszín
4 tojás
5 deka cukor
tojáslikőr és eper díszítéshez

Elkészítése
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, és félretesszük. A tejszínt habbá verjük, és a hűtőbe rakjuk. A tojásokat 2 keverőtálba osztjuk el úgy, hogy az egyikbe 2 egész tojás és 2 sárgája, a másikba 2 fehérje kerüljön. A cukrot az első keverőtálba tesszük, összedolgozzuk a tojásokkal, majd vízgőz felett géppel mintegy 5 percig verjük. A 2 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ehhez keverjük hozzá óvatosan, hogy össze ne törjön, először a cukros tojással összekevert, mintegy 40 Celsius-fokos olvasztott csokoládét, majd a tejszínhabot. Körülbelül 2 órára a hűtőbe tesszük.
Tálaláskor tojáslikőrt öntünk a tányér aljára, és erre a „tükörre” meleg kanállal galuskákat formálunk a mousse-ból, vagy csokoládékosárkákat töltünk meg vele. Eperdarabkákkal díszítjük.

 

Életforma-tippek

 

További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!

Ha nincs robotgéped a habveréshez, vagy csak nincs kedved elővenni,
az Életforma Shopban
többféle eszközt
is találhatsz hozzá!

 

 


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!