Facebook hozzászólás
261

Zöld „tépecs”

A hétvégén kipróbáltam, és bátran állíthatom, az est fénypontja volt! Az utolsó levéldarabka is elfogyott!

Hozzávalók:

  • 1 fej keserű saláta
  • 1 csokor lila bazsalikom
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 1 kávéskanál só

    Zöld tépecs, Kép: László Márta

Elkészítés:

Végy egy salátás tálat, és tépkedd bele a megmosott salátaleveleket. E nagyszerűen egyszerű technika miatt is neveztem el „tépecsnek”. Új biokertész ismerősömtől kaptam egy csokor bordó bazsalikomot is, azt is ugyanúgy beledobtam, majd összekevertem. Csodálatos volt látni is a sötét zöldet és a mély bordót együtt! A mártás sem komplikált: az összetevőket jól keverd össze, és kész! Azért tudjuk, ízlések és pofonok…tehát feltétlenül kóstold meg tálalás előtt! Van, aki az édesebb mártást kedveli, akkor tegyél picit több mézet! Grillkolbászkához, sült húsokhoz ajánlom!

Egészségünkre!

Itt mutatok még egy vitamindús salátát!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!