Facebook hozzászólás
314

A zöldborsó farka

Egyik kedvencem a zöldborsó! Sajnos a „nagy szezonnak” vége, ím, itt az utolsó főzelékek egyike. Sebaj, jó az mélyhűtött változatból is! Hozzá a tükörtojás, igazán remek egy választás!    

Hozzávalók (négy éhes szájhoz):

  • 1 kg zöldborsó
  • 3 evőkanál olaj vagy kb. 4 dkg margarin
  • 1 evőkanál lisz
  • 1 dl tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint cukor (vagy valamilyen édesítő)

    Nyári színkavalkád, Kép: László Márta

Elkészítés:

Fejtsd ki a zöldborsót, és párold puhára a felmelegített olajon vagy margarinon. Sózd, ha szükséges cukrozd, majd dobd rá a kanál lisztet, kapd le a tűzhelyről egy pillanatra, gyorsan keverd meg egyszer, majd önts rá egy kis hideg vizet, és engedd fel a hideg tejjel.

Tudtad?
A zöldborsónak nagy a fehérje- és a keményítőtartalma!

A végén hintsd meg az apróra vágott petrezselyemmel. A „petrus” csak azért megy rá a végén, hogy értékes vitaminjai ne vesszenek kárba! Üss rá egy tükörtojást, és tökéletes a színharmónia – még ha a tojás egy kicsit meg is folyik… Sebaj, díszítsd egy szál édesköménnyel, egy levél petrezselyemmel vagy egy pici ág kaporral! Isteni lesz!

Jó étvágyat!

Itt egy másik finomság is a zöldborsó kedvelőinek!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!