Áfonyás, narancsos farsangi keksz – imádnák a kanadaiak!
Folytatódik a bulizás, itt a farsang! Baráti társaságok nemcsak bálokon találkoznak, otthon is rendeznek remek maszkabálokat, csak a kreativitás a fontos! Szervezz jelmezbált, mert az remek móka! Te mi szeretnél lenni? Valósítsd meg! Én egy sütiötletet adok hozzá! Már most elkészítheted – némi kalóriacsökkentéssel!
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 85 g zab
- 5 dkg szárított áfonya
- 2 ek alacsony kalóriatartalmú édesítőszer
- ½ evőkanál narancshéj
- 1 tk sütőpor
- ½ tk fahéj
- 2 tojás
- 12,5 dkg vaj
- 1 ek juharszirup
Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra. A száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban. Egy másikban verd fel a tojások fehérjéjét. A vajat olvaszd fel, majd öntsd hozzá a száraz keverékhez. Add hozzá a juharszirupot majd a két tojás sárgáját, majd ezt is keverjük össze.
Helyezz kanálnyi tésztakupacokat a teflonsütőlapra, majd a kanál hátuljával lapítsd kekszformára. Süsd 10-15 percig, amíg aranybarna lesz!
Ebből a masszából 20 keksz készül. Darabonként 90 kcal-t tartalmaz, ez hússzal kevesebb, mintha hagyományos édesítőszert használnál!
Sass Dani, a Konyhafőnök legutóbbi szériájának döntőse azt ajánlja, hogy ne csak az édességeket, hanem a többi fogást is gondold újra az ízek és az energiabevitel szempontjából!
Itt egy másik keksz! Tejmentes, gyömbéres! Próbáld ki!
Hozzászólás zárolva.